Eugen Neață: Cine înfăptuiește opoziția politică în România?

449 0

Parlamentarul vâlcean Eugen Neață, unul din cei mai activi din partidul său, este un fin observator nu doar al vieții politice, ci și al activității din Parlament. Acesta este intrigat de faptul că actuala coaliție de guvernare și Președintele Iohannis nu se debarasează de miniștrii ineficienți sau care nu ar avea ce căuta acolo, pentru că nu și-ar face treaba corect, ori ar dezinforma populația. De asemenea, acesta mai crede și că singurul partid care face opoziție viabilă și consistentă este Partidul Social Democrat, formațiune care semnalează derapajele politice și propune soluții, poate, mai bune, în accepția sa, decât ale celor aflați la putere.

“Partidul Social Democrat este opoziția politică în România, nu pentru că așa au votat cetățenii, ci pentru că, paradoxal, așa a vrut Președintele țării. Ajunge să scoți lucrurile de pe făgașul lor natural, cum a făcut Președintele punându-i să guverneze pe cei care au pierdut alegerile, pentru a deruta pe toată lumea. Cei mai mulți dintre oamenii cu care mă întâlnesc nu înțeleg nici acum de ce nu intervine decisiv Partidul Social Democrat, cel care a câștigat alegerile, pentru ca lucrurile să meargă mai bine și mai clar în țara lor. De ce nu înlătură pe miniștri liberali, useriști și udemeriști de la putere și îi lasă în fotoliile guvernamentale oricât ar minți și oricât ar gafa. Partidul Social Democrat nu-i poate arunca în stradă pe miniștri cu pricina, dar îi poate chema în Parlament să dea explicații de ce fac lucrurile prost și să spună ce au de gând să facă în continuare cu banii și cu viața românilor.
Prin moțiunile introduse în Parlament – aceste expuneri publice ale miniștrilor – Partidul Social Democrat arată publicului larg cu cine are de-a face și cui i-a încredințat puterea Președintele țării. Aceasta este opoziția și opoziția este înfăptuită în România de Partidul Social Democrat, nu de altcineva.
Ați văzut recent o dispută în una dintre comisiile Parlamentului între oameni din justiție și președintele acelei comisii, purtată la nivelul indivizilor, nu al instituțiilor și al principiilor care stau la baza funcționării justiției. Social-democrații prezenți au intervenit acuzând amatorismul cu care este coordonată acea comisie. Și acest lucru înseamnă opoziție.
Și opoziție mai înseamnă ca noi, social-democrații să ne opunem în Parlament, prin vot, oricăror derapaje legislative care duc la diminuarea protecției sociale și a respectării drepturilor omului, tendință pe care o au guvernanții actuali profitând de nevoia unor restricții determinate de pandemie.
Partidul Social Democrat este opoziția politică în România și acoperă în totalitate această jumătate a jocului politic. O face cu tenacitate, în limita democrației și în direcțiile politice tradiționale ale social-democrației universale. În absența acestui actor politic, oamenii puterii ar vâna și acum oameni nevinovați pentru a fi amendați cu sume exorbitante pentru nimic și ar băga mâinile în buzunarele românilor, de la alocațiile copiilor și până la pensiile și indemnizațiile pentru cei aflați în nevoie. Partidul Social Democrat este la locul lui pe scena politicii românești. Liberalii sunt departe de rolul de catalizator economic cu care se laudă prin lume, la fel cum useriștii nu-și găsesc pasul reformator dansat când erau în opoziție și udemeriștii pe acela de factor de echilibru, la care mai visează din când în când.”

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *