Strigător la Cer! Au încuiat Metroul cu lacăte, de parcă era moșia lor de acasă!

471 0

„Trăiască Sindicatul,

Traiască unitatea!”
Cu cânt frumos, de brigadier și cu muzică în boxe, ca doamna Șoșoacă și ca minerii ei, câteva sute de amărășteni de la Metroul bucureștean s-au închis cu lacăte în subteran,  și-au făcut selfie-uri râzând cu gura până la urechi și au sfidat o țară întreagă. Ca la mama lor acasă, că, Metroul e moșia lor personală. Au pus lacăte la intrările în Metrou și au pus-o de o paranghelie cu străgături. Poate și de un grătar. „V-am putea invita pe tunel să observați în ce condiții muncim, condiții de mineri”, susțin sindicaliștii lui Ion Rădoi, fostul parlamentar PSD, cel cu buticurile din stații. Serios? Atunci plecați! Duceți-vă să munciți pe 1200, 1800 sau 2000 de lei, ori să stați acasă, cu un șomaj de 450 sau 500 de lei! Atunci să vă plângeți, tovarășilor sindicaliști, care zbierați fără jenă lozinci comuniste și care nu vă mai săturați de bani. Cu ce obraz ieșiți în fața bucureștenilor?

 

Protestul sindicaliştilor dirijați de Rădoi a avut loc la doar o zi după ce conducerea Metrorex a dat ultimatum 2 aprilie pentru eliberarea tutor spaţiilor comerciale de la metrou, care erau deţinute de firma sindicatului. Firma sindicatului!!!  În condiții normale, un astfel de act asemănător celor teroriste ar trebui să se soldeze grabnic cu demiteri, concedieri și anchete penale.

Atâta nerușinare față de cei o jumătate de milion de bucureșteni lăsați să circule pe jos sau să se descurce cum pot ca să ajungă la job, la școală sau la medic, NU S-A POMENIT!!! Atâta dispreț față de alte categorii socio-profesionale, față de angajații din mediul privat, care câștigă de 4-5-6 ori mai puțin, care se spetesc trudind și plătind taxe și abonamente cu care îi țin în puf pe răsfățații de la Metrou, și care nu au sindicate care să se bată pentru drepturile lor, atâta sfidare față de autorități, nu s-a pomenit!  Asta e nesimțirea supremă. Chipurile, protest spontan. Cine vă mai crede, tovarăși?

Domnilor, nu vă ajung miile de euro pe care le încasați lunar? Cum ați ajuns să lucrați pe salarii nesimțite? Afară! Nu sunteți de neînlocuit! Sunt alți oameni cu mult mai amărâți, cu copii de crescut, cărora nu le arde de mofturi și proteste. Oameni care ar fi fericiți să aibă unde munci, unde să-i poată ajuta pe alții, unde să-și facă datoria și să nu pună lacăt, ca la magazia proprie!
Bineînțeles, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a sărit în apărarea sindicaliștilor, pe care i-a încurajat. Cică nu au rezolvat autoritățile problema bieților angajați. Păi, a crea înghesuială în stații, în condițiile în care peste 100 de români mor zilnic și alte mii se îmbolnăvesc și suferă prin spitale, vi se pare în regulă, domnule Ciolacu?

Nicușor Dan a luat atitudine: ”Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”.

Premierul Florin Cîţu i-a transmis public  ministrului de Interne să fie ferm . „Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acţiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineaţă. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru şi trebuie să ia măsuri. Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist (Ion Rădoi – n.r.) îşi pierde sinecuri.

Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Cei care blochează metroul bucureștean și se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în fața legii. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat” –  Clotilde Armand.

Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant” –  Radu Mihaiu, primarul sectorului 2.

Sindicaliștii au tăiat alimentarea cu energie electrică. Au fost victime economice  colaterale cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar.
Cine plătește? Are cine. Au bani destui.
Nimeni nu este de neînlocuit. Dar nici legea nu mai este de ocolit.

K.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *