Editorial Silviu Popescu: Casanova dă fiori instituțiilor publice

663 0
Casanova a fost un aventurier venețian. La Râmnic există un azil, cu același nume. Venețian, vâlcean, nici nu mai contează. Ce este relevant, e faptul că, ieri, prefectul, poliția, ISU, jandarmii și trupele speciale au încercat să-l închidă și să ia bolnavii, spre alte locații.
Înainte, mi s-a spus, ar fi fost acolo un bordel. Nu am trecut pe acolo, nu știu. Știu că era până ieri, o casă unde erau îngrijiți oameni în vârstă. Și că patronul, un domn foarte determinat, i-a dat cu flit, flit însemnând aici dreptul de proprietate, alaiului venit să-i închidă stabilimentul.
Dar, ce căutau oamenii aceia, acolo?
Prefectul, care a și vorbit la teve, excelent, ca din puțul gândirii? Poliția? Jandarmeria? Cele două elicoptere, mie mi s-a părut că erau două, era doar unul, care făcea o gălăgie mare, care se rotea pe cer, deasupra Casanovei, o întâmplare, desigur? Cine a plătit pentru demonstrația asta de forță inutilă?
Unde erau șefii din instituțiile, care ar fi trebuit să știe💰, de multă vreme, de acest centru? Ce salarii au aceștia? Au ei stabilimente asemănătoare, sunt ei în conflict de interese? La stat, cu privat, cu aceleași atribuții de serviciu? La medici, se poate să ai interse patrimoniale și să conduci o instituție publică?
Nici rudele lor, spune Legea, nu au dreptul să aibă astfel de conflicte de interese. Așa e în România de azi. Banul public este dăruit, cu generozitate unor indivizi, unor arghirofili, care CHIAR nu se mai satură.
Există un om care a rămas lucid, în tot acest scandal. Doar pentru el scriem aceste rânduri. A venit vremea să înteleagă și el că în posturi sensibile, de interes major, trebuie angajați oameni valoroși, nu doar membri de partid. Care, în acest caz, sunt din alt partid, dar de care știa.Toți știau.Toți știam.
Nu am făcut nimic, iar Casanova a rezistat și acum ne dă lecții de bună purtare. Adaug, în treacăt, că în situații similare, factorul politic trebuie sa stea de o parte. Inclusiv prefectul. Altfel, toți vâlcenii ne vom face de râs. E o eroare să suprapunem rolurile, din exces de zel, chiar dacă prim-ministrul Ciolacu a zis ceva, la nervi ori, pe bună dreptate.
P. S. Câtă vreme există instituții, șefii lor sunt obligați să-și facă datoria. Fortați. Dacă nu, să fie ejectați din scaune și să se intoarcă la azilele lor private, de care nu știe nimeni și pe care, fi această cauză, tot nimeni nu le controlează vreodată.
Post Post Scriptum. Ieri, pe seară, am fost la Casanova. Am stat, la poartă, de vorbă cu un cunoscut, al cărui tată era internat acolo. El era foarte mulțumit de modul în care era îngrijit tatăl lui. Atunci? Am vrut să dăm un exemplu?
Mai adaug aici faptul divers: sunt publicații vâlcene, care fac reclamă acestui azil. Tot ele sunt indignate.
Cele mai.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *