Restricţiile rămân în vigoare şi sunt mai lejere decât în multe ţări

431 0

Guvernul a precizat luni că pentru perioada imediat următoare nu vor fi adoptate măsuri de relaxare a restricţiilor, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public, fiind citate surse guvernamentale.

„Menţionăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidenţa fiecărei localităţi printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localităţii. În ceea ce priveşte perspectiva unor măsuri de natură a permite desfăşurarea unor tipuri de activităţi, menţionăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens şi nu vizează perioada imediat următoare”, se arată în precizarea transmisă de Executiv.

Sursa citată adaugă că la nivel guvernamental se desfăşoară „consultări şi analize” referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel naţional va fi redusă semnificativ şi „doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuţie condiţiile pentru desfăşurarea anumitor tipuri de activităţi”.
Oricum, măsurile de la noi sunt foarte lejere faţă de alte ţări, unde populaţia este supusă unor restricţii mult mai severe, însă acolo a scăzut foarte mult incidenţa bolii.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *