Cristian Buican: Finanțare de 726 milioane de euro pentru Drumul Expres Pitești – Craiova

154 0

Deputatul liberal Cristian Buican salută o importantă finanțare europeană pentru un drum la fel de important: Drumul Expres Pitești – Craiova, valoarea ridicându-se la 726 milioane de euro.

Au trebuit să treacă 30 și ceva de ani și mai multe guvernări, în special social-democrate, pentru ca drumurile atât de necesare să fie, în sfârșit, realizate, iar meritul aparține într-o măsură destul de importantă, liberalilor.

Comisia Europeană a aprobat o nouă finanțare pentru infrastructura rutieră din România. Este vorba de 726 milioane de Euro pentru Drumul Expres Pitesti – Craiova.

 ️ Documentația pentru această finanțare a fost finalizată și depusă de Guvernul Ludovic Orban în luna noiembrie, anul trecut, în mandatul ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

 ️ Finanțarea europeană pentru Drumul Expres Pitesti – Craiova vine după alte fonduri europene aprobate tot anul trecut de Comisia Europeană pentru autostrada Sibiu – Pitești, în valoare de 875 milioane Euro, și pentru Varianta Ocolitoare Bacău, în valoare de aproape 145 milioane Euro.

 ️ Anul 2020 va intra in istorie ca unul dintre cei mai buni ani de guvernare pentru proiectele de infrastructură din Romania, atât din punct de vedere al alocărilor bugetare record și al fondurilor europene atrase, cât si ca urmare a pregătirii și finalizării celor mai mulți kilometri de autostradă și de drum expres.

 ️ În 2020 au fost finalizați 315 kilometri de autostrăzi și drumuri expres și au fost pregătite proiecte pentru alți 970 kilometri de autostrăzi și drumuri expres care pot fi realizate până în 2024. #DezvoltamRomania

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *