Deputatul Eugen Neață consideră că guvernarea împarte românii în două

369 0

Fiecare perioadă și fiecare guvernare are criticii săi. Cei de dreapta au criticat stânga, cei de stânga critică dreapta. Este rândul social-democraților să o facă.
Unul din cei mai acizi critici ai actualei guvernări este deputatul PSD Eugen Neață. Acesta pare ferm convins că, prin greșeli sau scăpări, cei de la conducere acționează astfel încât să îi împartă pe români în două categorii, în cei care se opun reglementărilor și în cei care deplâng moartea celor dragi.  Iată textul prin care, politicianul vâlcean își exprimă acest punct de vedere.

Ce năzbâtii a mai făcut guvernarea de acum.

Oamenii guvernului, fără mască și fără bunul-simț de a respecta regulile pe care le impun chiar ei cetățenilor de rând. Persoanele de la guvernare se afișează ca români de lux, noi toți ceilalți fiind în cealaltă extremă, a oamenilor de duzină, bineînțeles.

E bine să știm cum se văd pe ei înșiși liberalii, useriștii și udemeriștii din guvern, cei care au inventat sintagma „domenii esențiale”, pentru a pune în fruntea listelor de vaccinare pe cei … esențiali și pentru a-i abandona în necunoscut pe cei … neesențiali. Altfel zis, oamenii guvernării folosesc îngrijorător de des cuvinte care împart pe români în două, în esențiali și în neesențiali, în elită, cremă, floare și în opusul lor, toate celelalte douăzeci de milioane.

Prin greșelile voite sau agramate de comunicare liberalii, useriștii și udemeriștii de la guvernare au împărțit din nou pe români în două categorii. Una care iese seară de seară să se opună reglementărilor și alta care își strigă de la fereastre durerea pierderii celor dragi, uciși de coronavirus. Aceasta este o separare în două categorii mult mai îngrijorătoare decât toate celelalte de până acum, pentru că are un potențial de pericol la care nici nu vreau să mă gândesc.

Ceea ce vreau să spun aici este că greșelile de comunicare cu publicul pot împărți poporul în tabere iraționale de ale căror gesturi disperate nu poate fi făcut răspunzător decât cel care a generat-o în mod conștient sau nu. Poate liberalii, useriștii și udemeriștii de la guvernare privesc și ei la televizor și văd tabloul acela cu demonstranții huiduind pe tânărul care le spune de la fereastră că virusul i-a ucis tatăl în urmă cu câteva zile. Poate își iau în serios și faptele și vorbele și nu mai umblă brambura prin țară încălcând reguli elementare de protecție și vorbind haotic, după ureche, despre lucruri foarte serioase, care ]i  îngrijorează cu adevărat pe români.  Poate liberalii, useriștii și udemeriștii  din guvern înțeleg importanța menținerii unității de care sunt capabili românii în mod natural și vorbesc și se comportă cu mai multă responsabilitate decât au făcut-o în ultimul timp, asmuțindu-i ușor-ușor unii împotriva altora. Avem nevoie de conducători fermi, clari în exprimare, respectuoși ei înșiși cu regulile și legile țării și aceștia nu par a fi cei aflați pentru moment la guvernare.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *