Turist căzut de pe o stâncă în zona montană din Brezoi și salvat cu elicopterul

1076 0

Mobilizare de forţe în Vâlcea, după ce un turist a căzut de pe o stâncă în zona montană din Brezoi. Pentru că locul este greu accesibil, iar victima a suferit o fractură la un picior, salvamontiştii au chemat în sprijin şi un elicopter SMURD, dotat cu troliu. Paramedicii au reuşit să coboare victima în condiţii de siguranţă, până în apropierea Drumului Naţional 7.

Conform TVR, victima, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Vâlcea, încerca să ajungă împreună cu un prieten în punctul „Grota Zmeilor”, din zona montană a oraşului Brezoi. Deşi este amplasată în imediata apropiere a Drumului Naţional 7 şi oferă numeroase puncte de belvedere asupra Văii Oltului, zona este greu accesibilă, iar bărbatul a alunecat de pe o stâncă deşi era echipat corespunzător.

Salvamontiştii care au ajuns la el nu au putut să îl coboare în condiţii de siguranţă din cauza stâncăriilor, aşa că au solicitat intervenţia unui elicopter SMURD dotat cu troliu.

Bărbatul rănit a fost transportat cu elicopterul până în apropierea Drumului Naţional 7, de unde a fost preluat de o ambulanţă şi transportat pentru îngrijiri medicale la spitalul din Brezoi.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *