Vremea rămâne capricioasă în Vâlcea, dar se mai încălzește puțin

452 0

Meteorologii anunță o încălzire a vremii în toată țara în perioada următoare, care însă va fi urmată de o răcire. Iată care este prognoza pentru următoarele două săptămâni, în perioada 19 aprilie – 2 mai, în Oltenia și Vâlcea.

În Oltenia, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jurul a 12 grade în prima zi se va ajunge la o medie a acestora de 19 -20  de grade în zilele de 22 și 23 aprilie. Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade. Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 6 grade în prima parte a intervalului, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 8…10 grade. La începutul săptămânii pe arii extinse vor fi ploi în general moderate cantitativ. În restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 și după 27 aprilie.

 

Pentru Râmnicu Vâlcea, prognoza este modestă, totuși, se remarcă o oarecare încălzire, de miercuri, plecând de la 17 grade, cu 18 grade preconizate pentru joi, vineri și duminică și o ușoară răcire sâmbătă, cu 15 grade. Ca regim al precipitațiilor, oscilăm între mai cald, parțial însorit, parțial înnorat, averse de ploaie. O vreme capricioasă, ca și a babelor din martie. Până în luna mai, ne așteptăm la temperature cuprinse între 16 și 18 grade Celsius și la aceleași zile parțial noroase.

 

La munte, până în 26 aprilie, vremea se va menține relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zona ce vor oscila între 4 și 7 și minime preponderent negative, în general, cuprinse între -4 și 0 grade. Spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10…12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2- 4 grade. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă și sub formă de lapoviță și ninsoare.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *