Bugetul Călimăneștiului pentru 2021, estimat la 64.050.000 lei 

660 0

Primăria Orașului Călimănești tocmai a supus atenției opiniei publice Proiectul de buget pentru anul în curs.  În anul 2021 se estimează că veniturile bugetului local al orașului Călimănești sunt în valoare totală de 64.050.000 lei.

Din aceștia, 16.382.870 lei reprezintă venituri din impozite și taxe locale și alte venituri de la bugetul de stat. 47.650.159 sunt venituri cu destinație specială, inclusiv  subvenții buget de stat și sume nerambursabile de la Uniunea Europeană.  Aici sunt incluse finanțări pentru cheltuieli cu material destinat învățământului, cheltuieli sociale – drepturi ale copiilor cu cerințe educaționale speciale, tichete sociale, grădiniță, ajutoare pentru încălzire, drepturi asistenți personali, indemnizații persoane cu handicap grav, finanțare programe naționale și cu fonduri europene.

Veniturile obținute din impozitele și taxele locale reprezintă 6,77%.

Alte cheltuieli prevăzute includ școlile și grădinițele de stat, dispensarele școlare, activitățile culturale și sportive, protecția mediului, servicii, întreținerea parcurilor și a spațiilor verzi, reparații drumuri și poduri, investiții.

Totodată, instituția condusă de dr. Florinel Constantinescu anunță că incidența cazurilor de COVID în localitate a scăzut, dar face apel la populație să respecte măsurile de protecție impuse de autorități privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *