Cea mai mare teamă a românilor care vor să călătorească anul acesta

131 0

Potrivit unui studiu realizat de o agenţie de turism online, realizat pe un eşantion de 616 respondenţi, anul acesta aproape jumătate dintre români plănuiesc să călătorească, iar unii spun că ar pleca oriunde.

49% dintre românii chestionaţi au spus că vor să călătorescă anul acesta pentru că se simt foarte stresaţi. 28% vor să plece din ţară pentru că au găsit oferte bune de vacanţă, 26% sunt frustraţi pentru că nu au călătorit anul trecut, iar 22% plănuiesc să îşi viziteze părinţii în străinătate.

19% dintre ei vor să călătorească pentru că au vouchere nefolosite şi doar 10% spun că vor pleca în vacanţă pentru că le-au crescut veniturile, faţă de 2020.

Spre deosebire de ultima jumătate a anului trecut, când românii îşi făceau vacanţele în țară, acum 54% dintre respondenţi vor să călătorească în Europa, 45% în România, 20% spun că ar merge oriunde, 16% ar alege o destinaţie exotică, iar 7% nu călătoresc deloc anul acesta. 

Întrebaţi ce temeri au legate de plecarea în vacanță, 63% dintre respondenți se tem de izolarea la întoarcerea în ţară, 53% de anularea zborului şi pierderea banilor, 44% se tem că s-ar putea infecta cu coronavirus, iar 23% se tem că nu le ajung banii. 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *