Comunicare și dialog internațional 9

469 0
Nu știu cum vi se pare programul urmat de grupul de parlamentari pe care l-am condus în timpul vizitei noastre la grupul parlamentar de prietenie româno-vietnamez din Vietnam. Sunt președintele acestui grup și sunt cel mai sigur subiectiv în a-mi spune eu părerea despre volumul de lucru pe care l-am avut, despre subiectele abordate în discuții mai mult sau mai puțin oficiale, despre locurile și instituțiile vizitate, despre persoanele cunoscute, fie ele mari demnitari ai statului vietnamez sau oameni obișnuiți.
Am început această serie de articole cu câteva subiecte dedicate comunicării și dialogului folosit în comunicarea publică, indiferent de distanța la care se produc. Am vorbit despre comunicarea politicianului cu alegătorii săi, despre comunicarea din interiorul grupului politic din care fac parte și despre comunicarea cu adversarii politici din Parlamentul României, în scopul adoptării inițiativelor legislative pe care le-am avut. Am continuat cu situația reală a unei comunicări la nivel internațional, dedicată construcției solide pe care se sprijină întreaga civilizație. Contribuția unui grup de prietenie parlamentară nu este în sine decisivă pentru soliditatea acestei construcții, dar se adaugă la ea în măsura în care fiecare picătură de apă și fiecare fir de nisip contează în viața planetei pe care o compun.
Investiția unui stat în comunicare internă și internațională este una cu beneficii subtile, de netăgăduit. Am participat cu mândrie la acest proces și cu încrederea că rezultatele unei asemenea construcții se vor vedea în tot ceea ce urmează la nivelul relațiilor economice și culturale dintre România și Vietnam.
Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la succesul acestei serii de întâlniri, colegilor parlamentari români și vietnamezi, gazdelor atât de generoase de la Adunarea națională și de la Comitetul popular din Hanoi, reprezentanților Comisiei pentru afaceri sociale și educației și ai ministerelor de externe, al industriei și comerțului din Vietnam.
Rolul pe care și l-a asumat doamna Cristina Romilă, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Vietnam, pe parcursul acestor evenimente este unul imposibil de povestit în cuvinte. Ne-am bazat pe informațiile puse la dispoziție de domnia sa și de instituția pe care o conduce, pe experiența sa și pe spiritul comunicativ fără egal, simplu și prompt. Mulțumesc!

Articole asemănătoare

Jurnal de vacanță

Postat de - 10 iulie, 2023 0
FacebookTwitter Între sesiunile parlamentare, deputații și senatorii sunt întotdeauna pregătiți să se întoarcă în Parlamentul României pentru o sesiune extraordinară.…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *