ASF: La mulți ani, Europa!

486 0
Cu ocazia sărbătoririi ”Zilei Europei”, Autoritatea de Supraveghere Financiară salută efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea piețelor financiare nebancare.
”În urmă cu 71 de ani, o idee a transformat Europa. De atunci, în fiecare an, ”Ziua Europei” este un prilej de a ne reaminti care este forța proiectelor construite pe o viziune comună. La nivel european, un astfel de demers este Uniunea Piețelor de Capital, care își propune îmbunătățirea accesului la finanțare a companiilor și, pe această cale, impulsionarea dezvoltăriii economice prin integrarea piețelor de capital europene.” a declarat Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, domnul Nicu Marcu.
”În ceea ce ne privește, suntem în plin proces de definire a unei strategii naționale a pieței de capital pentru piața locală, ca parte integrantă a acestui context european. Traversăm o perioadă plină de încercări iar interconectarea piețelor de capital este cu siguranță una dintre soluțiile pentru stabilizarea și redresarea economiilor.” a mai subliniat Președintele A.S.F.
Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanțelor, derulează proiectul privind “Strategia națională pentru piața de capital”, finanțat din fonduri europene, având drept consultant Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). OCDE a publicat, recent, Raportul ”OECD Capital Market Review of Romania” (care poate fi accesat aici), un prim pas în analizarea pieței de capital românești și în formularea unor recomandări pentru realizarea strategiei pieței de capital din România.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *