”Caravana De Basm în Oltenia de sub munte” a ajuns la copiii din Valea Mare

744 0

Miercuri, 12 mai, copiii din Valea Mare au participat la cea de-a treia întâlnire cu scriitoarele Iulia Iordan și Lavinia Braniște.

De luni, 10 mai 2021, la Biblioteca Comunală din Valea Mare, județul Vâlcea, a început „Caravana De Basm în Oltenia de sub munte”, un proiect organizat de De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți din România, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea și Elefant.ro, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Între 10 și 13 mai, de luni până joi, scriitoarele au întâlniri zilnice cu copiii din localitate,  discută despre prietenie, diferențe, incluziune, libertate și îi stimulează să scoată la iveală propriile lor povești și gânduri despre schimbarea din comunitatea în care cresc.

În spiritul infuziei de cultură, al unei intervenții în profunzime și al curiozității creative, scriitoarele Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Carmen Tiderle, Iulia Iordan, Lavinia Braniște, Andreea Iatagan și Sînziana Popescu pornesc în „Caravana De Basm în Oltenia de sub munte”, ocazie cu care se întâlnesc, povestesc și culeg poveștile copiilor din Pietrari, Vlădești, Valea Mare și Popești.

Cu sprijinul Elefant.ro, partener al Caravanei De Basm în Oltenia de sub munte, bibliotecile comunale din cele patru localități, precum și Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, vor primi o importantă donație de cărți, care va înlesni accesul mai multor copii și tineri la literatura contemporană.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *