Centrul din Călimănești și-a mărit capacitatea de vaccinare și așteaptă oamenii să se imunizeze

623 0

Administrația locală din Călimănești a înțeles foarte bine că numai vaccinarea  în masă a populației va reuși să atenueze și, probabil, în final, să elimine efectele teribile produse de pandemia de Coronavirus.

Românii și-au pierdut membri dragi ai familiei, prieteni, cunoștințe. Mulți au suferit cumplit, internați la ATI și au rămas cu sechele serioase. Alții au dus boala pe picioare, ori au zăcut zile întregi, acasă, pe patul de suferință, de asemenea, și aceștia au rămas cu sechele de tot felul.  Mulți medici aflați în prima linie au pierit, luptându-se pentru viețile pacienților. Tot așa și alte cadre medicale, polițiști și oameni din toate mediile și spectrele sociale.

Eforturile administrației locale din Călimănești au făcut posibilă vaccinarea împotriva virusului SARS-Cov-2 și în localitate, prin intermediul Centrului de Vaccinare amenajat în Campusul Școlar al Liceului Tehnologic de Turism Călimănești.

Centrul de vaccinare din Călimănești (arondat localităților Călimănești, Berislăvești, Sălătrucel, Dăești, Runcu, Bujoreni, Muereasca) are amenajate două puncte de vaccinare, unul pentru vaccinul AstraZeneca și altul pentru vaccinul Pfizer.

Cei care vor să se vaccineze cu serul AstraZeneca (Vaxzevria) se pot prezenta direct la Centrul de vaccinare din Călimănești, fără a se mai înscrie pe platformă. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare. În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19. Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului.

Pentru cei care vor să se vaccineze cu serul Pfizer (Comirnaty), Platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului, care a crescut, reducându-se astfel timpul de așteptare.

Centrul de vaccinare din Călimănești are și echipă mobilă de vaccinare, care poate efectua vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliul acestora, în urma unei solicitări transmise către medicii de familie sau către Primăria orașului Călimănești.

Vaccinarea protejează nu numai persoanele vaccinate, ci şi pe cele din jurul lor, reducând riscul de răspândire a infecţiilor COVID-19 la membrii familiei, colegii de serviciu, prieteni, vecini şi alte persoane din comunitate. Conform statisticilor la nivel național și mondial, un procent extrem de mic dintre persoanele vaccinate cu ambele doze s-au îmbolnăvit şi ulterior au dezvoltat forme uşoare.

Totodată, vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane va conduce la întreruperea lanţurilor de transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, ceea ce va permite, ulterior, adoptarea unor măsuri de ridicare a restricţiilor şi de reluare a activităţilor economice într-un ritm normal.

Nineta Popa s-a vaccinat la Călimănești

Centrul de Vaccinare Călimănești a avut-o recent oaspete pe îndrăgita cântăreață de muzică populară Nineta Popa, originară din Țara Loviștei, comuna Boișoara. Nineta Popa a intrat în centrul de vaccinare plină de vervă și încredere în faptul că odată vaccinată va preveni infectarea cu noul coronavirus sau, dacă Doamne ferește, îl va contacta, va face o formă mai ușoară a bolii. Nineta Popa este convinsă că vaccinarea protejează nu numai persoanele vaccinate, ci și pe cele din jurul lor și speră ca exemplul ei să fie urmat de mulți români, astfel încât în scurt timp să fie adoptate măsuri de ridicare a restricțiilor din toată țara.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *