Profesorul Mihail Sandu, un motiv de mare mândrie pentru cei din Călimănești

918 0

“Cine a avut curiozitatea să afle mai multe despre marile personalități ale orașului Călimănești a avut prilejul să constate că ele au contribuit la cele mai diverse domenii ale culturii și civilizației românești. De la artele spectacolului, la medicină și de la literatură la științele exacte”, se spune în mesajul primarului pitorescului oraș Călimănești, Florinel Constantinescu, adresat zilei de naștere a profesorului Mihail Sandu, om de știință, cu o conduită profesională și morală de excepție.  

Profesorul Mihail Sandu a împlinit anul acesta 75 de ani și este una dintre cele mai vizibile personalități atât în plan național cât și în plan internațional, în domeniul fizicii și al astronomiei, în egală măsură. În cei peste 50 de ani de activitate, a scris culegeri de probleme și studii de specialitate, a pregătit generații de liceeni și de studenți și multe echipe de olimpici, câștigătoare ale competițiilor naționale și internaționale. A atras la Călimănești organizarea unor prestigioase evenimente științifice și a olimpiadei naționale de fizică din urmă cu câțiva ani.

În anul 2000, acesta a primit Ordinul Steaua României în grad de ofițer și este cetățean de onoare al orașului Călimănești.

“Îmi face o mare bucurie să readuc în atenție publică statura impunătoare a profesorului Mihail Sandu și să-i urez multă putere de muncă și multă inspirație în activitatea sa de cercetare!”, a mai transmis primarul. 

K.R. 

Articole asemănătoare

Călimănești

Postat de - 25 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterCălimănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Căciulata, Călimănești (reședința), Jiblea Nouă, Jiblea Veche,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *