În timp ce Simion huiduie Europa, Cîțu ne aduce bani europeni cu sacul

544 0

Premierul vâlcean Florin Cîțu  stă la masa Europei și ne aduce importante noi fonduri europene, în timp ce Simion și Șoșoacă se bat cu pumnii în piept că ar fi patrioți, dar fac fățiș politica Rusiei, țară care, în decursul istoriei, doar ne-a luat tot ce a putut, fără a uita de tezaurul nostru, a cărui urmă, aproape că s-a pierdut.

Banii europeni sunt, în special pentru investiții, începând cu infrastrutura de transport, capitol la care, PSD nu a strălucit aproape deloc.

„Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a declarat premierul Florin Cîțu, în urma întâlnirilor cu oficialii europeni al Bruxelles.

Prezența sa personală în capitala UE arată că primul ministru este privit cu încredere, dovadă fiind susținerea din partea Comisiei Europene pentru un PNRR adaptat nevoilor României, în special pe partea de mari investiții în infrastructură, cum spunea și premierul.

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit marți seară cu Ursula von der Leyen. Cei doi au avut programată o cină de lucru unde au discutat despre Planul Național de Redresare și Reziliență, lucru văzut de aceasta drept unul foarte constructiv.

Apoi, premierul României a discutat, miercuri, la Bruxelles, cu trei membri ai Comisiei Europene pentru a clarifica Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aflat încă în negocieri și care ar urma să fie depus oficial până la sfârșitul lunii. O altă discuție s-a axat pe reforme și investiții. Concluzia, în urma acestor runde de dialoguri, a fost că, premierul este „recunoscător Comisiei Europene pentru sprijin continuu, îndrumare și cooperare”.

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *