Întâlnire de lucru cu directorii din cultură, sprijinită de Ministerul Culturii

744 0

Pe 19 mai 2021 a avut loc ultima rundă a celei dintâi serii de întâlniri de lucru cu directorii Direcțiilor Județene de Cultură și cu reprezentanții Centrelor Județene de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale din România, inițiativă a subsecretarului de stat Costel-Cristian Lazăr, sprijinită de secretarul de stat Liviu Brătescu din cadrul Ministerului Culturii.

Subiectele principale ale discuțiilor l-au reprezentat întocmirea raportului periodic de monitorizare multianuală a celor șapte elemente înscrise în LISTA REPREZENTATIVĂ A PATRIMONIULUI CULTURAL IMATERIAL UNESCO, sarcină obligatorie a României în vederea respectării prevederilor Convenției UNESCO de la Paris din 2003, dar și promovarea celei de-a noua sesiuni de depunere a dosarelor de candidatură pentru obţinerea titlului de TEZAUR UMAN VIU (până pe data de 31 mai).

Întâlnirile s-au desfășurat și cu sprijinul doamnei dr. Ioana Baskerville de la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” din Iași, abilitată cu întocmirea raportului de monitorizare multianuală pentru UNESCO. În urma prezentării doamnei Baskerville și a intervențiilor reprezentanților, s-a stabilit o strategie de facilitare a procesului de elaborare a raportului ce va fi implementată de către Ministerul Culturii alături de instituțiile sale subordonate.

A participat și directorul Direcției Județene pentru Cultură și Culte Vâlcea, prof. dr. Florin Epure.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *