Liberalismul nu este doar o doctrină, ci o bază solidă ce deschide calea spre modernism, evoluţie şi reformă – Claudia Mihaela Banu

363 0

Partidul Naţional Liberal este, pentru cine nu cunoaște, principalul autor al celor mai importante momente din istoria modernă a României.

Instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923, și relansarea economică după criza din 1929–1933 sunt doar câteva dintre evenimentele ce au creat fundația solidă a singurului partid istoric din România. Și durabil, în ciuda bombardamentelor din toate părțile scenei politice, de care a avut și de care are parte.

Un mesaj emoționant, de felicitare pentru partidul din care face parte aparține senatoarei Claudia Mihaela Banu.

24 mai este o zi de mare însemnătate istorică pentru România, pentru democraţie şi progres, iar pentru liberalii români, o zi de mare sărbătoare.

Acum 146 de ani, Stephen Bartlett Lakeman-Mazar Paşa transforma ziua de 24 mai 1875 într-o zi istorică pentru politica României Moderne. În locuinţa sa, prin demersurile făcute, a reuşit întemeierea Partidului Naţional Liberal, singurul partid istoric din România, întemeiat pe valori liberale şi principii democratice.

De-a lungul timpului, PNL şi-a legat numele de momente importante ale destinului istoric: independenţa de stat, regalitatea românească, Războiul de reîntregire a neamului şi crearea României mari, Constituţia din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929-1933.

Liberalismul nu este doar o doctrină, ci o bază solidă ce deschide calea spre modernism, evoluţie şi reformă.

“Prin noi înşine”, avem datoria de a continua construcţia unei Românii europene, o Românie modernă, o Românie normală!

La mulţi ani, PNL!

La mulţi ani, liberali!

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *