Eugen Neață:  Alba-neagra vaccinării, în stil liberal

334 0

Liberalii pregătesc reforme, precum afirmă ei, și, mai pregătesc un congres, în septembrie. Social democrații, fiind în opoziție, pregătesc materiale usturătoare pentru și despre liberali.
Deputatul social democrat vâlcean Eugen Neață, fin observator politic, disecă și critică, încă o dată, modul cum liberalii încearcă să-i facă pe români să meargă la vaccinare, vaccinarea fiind singura modalitate viabilă de a scăpa odată de coronavirus.

Alba-neagra vaccinării, în stil liberal.

Ieftine mai sunt procedeele liberale de a-i convinge pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului!

 După heirupismul guvernamental, despre care am spus că nu va folosi la nimic, s-a trecut la plata vaccinului, anunțată de președintele Camerei Deputaților, fost ministru liberal al României, Ludovic Orban. Ieșit să mai zică una-alta pe la televizor, președintele liberalilor s-a trezit vorbind despre plata vaccinului în viitorul apropiat. Ceea ce pare întâmplător este un calcul, desigur, dar este calculul unora lipsiți complet de imaginație și de responsabilitate. Logica este însă aceeași de anul trecut. Nu se mai amenință cu amenzile, ci cu plata vaccinului, adică tot cu birul, plecând de la ideea că banii sunt singura durere a românului.

Eu cred că spaima tuturor este că țara și problemele ei nu sunt pe mâinile cele bune. Și, ca să îmi dea dreptate, la câteva minute după șeful său de partid, a ieșit prim-ministrul actual să ne spună că, nici vorbă, vaccinul va rămâne gratuit, cum este și acum. Acesta este mecanismul de guvernare de care se tem românii. Cel cu sumă zero. Nici nu s-a spus bine ceva că se și spune imediat contrariul.

Ca fost polițist, recunosc schema de lucru a anchetatorului dur dublat de un anchetator ceva mai prietenos, dar aceasta este o formulă tare ridicolă în interpretarea politicienilor liberali, care învață să comunice din filmele polițiste și atât. Cu așa comportamente publice îngrijorezi pe toată lumea pentru că arăți că acționezi la întâmplare, deși ai avut un an și jumătate să înveți cum să fii mai ferm și mai priceput decât la început.

 M-am plimbat printre oameni în ultimul timp. N-am întâlnit pe nimeni îngrijorat că va trebui să plătească vaccinul dacă nu l-a făcut și pe nimeni fericit că nu trebuie să plătească vaccinul. Pentru că nimeni nu poate crede în informațiile care apar în public din gura celor mai puternici oameni ai zilei care vorbesc de parcă nici nu s-ar fi cunoscut

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *