Concursul “Vâlcea artistică” așteaptă tinerii talentați la înscriere

460 0

Tinerii vâlceni talentați încă pot trimite lucrări de artă, până pe data de 14 iunie a.c., pentru secțiunea ”artă vizuală” a Festivalului județean de creație literară și plastică ”VALCEA ARTISTICA”.

Organizatorii reamintesc cateva dintre conditiile de participare stipulate în Regulamentul sectiunii:

  1. Concurenții

Concursul  se adresează tinerilor creatori în genurile artelor vizuale și cuprinde două secțiuni de vârstă, structurate astfel:

– Secțiunea 9-11 ani; Secțiunea 11-19 ani

Lucrările vor fi prezentate în ținută de etalare (cu passepartout și ramă). Fiecare lucrare va avea aplicată pe verso eticheta din anexă, pe care se poate înscrie și o valoare a acesteia, pentru a putea fi, eventual, valorificată.

  1. Jurizarea

Lucrările vor fi aduse la sediul Consiliul Județean Vâlcea, la sala de expoziții “Constantin Iliescu“ până în data de 14 iunie 2021. Ele vor fi selectate și evaluate de un juriu de specialitate, urmând ca festivitatea de premiere si vernisajul expoziției concurs “Vâlcea artistică“, să aibă loc în data de 17 iunie la Galeria de artă  “Constantin Iliescu” Rm. Vâlcea.

  1. Premiile

Se vor acorda premii și diplome pentru fiecare secțiune, după cum urmează:

Secțiunea arte bidimensionale

  1. Premiul pentru pictură șevalet; 2. Premiul pentru artă decorative; Proiect bidimensional; Proiect artă monumentală;  Vitraliu, mozaic etc.; 3. Premiul pentru grafică; 4. Premiul pentru fotografie
  2. Premiul pentru pictură bisericească;

Secțiunea arte tridimensionale; – Ceramică; Sculptură; Artă obiect.

Coordonatorul  sectiunii este Mioara Comanescu Plop, secretar artistic la CJCPCT Vâlcea.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *