Fețeni – O zi plină de jocuri, concursuri și bucurie, pentru copiii din centrele vâlcene de cercetași

355 0

Sâmbătă, 5 Iunie a avut loc, pe platoul înverzit de la Fețeni, sub binecuvântarea soarelui și a peisajelor mirifice, o frumoasă acțiune dedicată copiilor, cu participarea cercetașilor vâlceni, sub organizarea viceprimarului Virgil Pârvulescu, a Fundației Millenium și a centrelor locale de cercetași ai României.

Evenimentul a început la ora 10 și s-a intitulat  „Campionii Verii”.

Cercetașii României au organizat ateliere, DJ-ul a oferit muzica și în plus, a fost organizată o expoziție de  desene pentru copii.

Nicolae Almași, președintele Centrului Mircea cel Bătrân, mulțumește copiilor, campionii verii:

”Felicitări și mulțumiri liderilor și voluntarilor adulți  și exploratorilor care au participat la  evenimentul „Campionii verii”  organizat și desfășurat  pe platoul Fețeni într-un parteneriat  al centrelor de cercetași ONCR din Râmnicu Vâlcea  și Fundației „Millenium” cu susținerea domnului  Virgil Pîrvulescu,  Viceprimar al Municipiului Râmnicu Vâlcea. Mulțumiri pentru inițiativă și susținere Domnului Viceprimar și pentru efort și implicare  voluntarilor de la „Millenium”.  Peste 100 de copii cercetași, se înțelege de vârsta lupișorilor și temerarilor, și aproape toți atâția copii veniți din oraș cu părinții sau bunicii lor, s-au bucurat de activități deosebit de atractive, specifice cercetășești, jocuri și animație, într-un un program de aproape cinci ore pe un areal de mai bine de 1 kmp. Punctele forte ale programului au fost jocurile de cunoaștere de la ora 10.00 , drumeția făcută la „Piramidele de nisip din Valea Stăncioiului” în grupuri de câte 8 cercetași însoțiți de câte doi ghizi, jocurile de îndemânare și perspicacitate  și nu în ultimul rând, atelierul de aventură din Valea Stăncioiului  cu traversare/pasarelă din corzi , escaladă și rapel. Au mai fost mai multe concursuri, cel mai  atractiv pentru participanți fiind alergarea în saci,  două standuri de tir cu arcul și cu praștia „Barnett”, tehnici de camp, noduri, supraviețuire, face – painting, desen și pictură. ”

La rândul său, Ovidiu Popa, psiholog școlar, de la Cercetaşii României – „Radu de la Afumaţi” Râmnicu Vâlcea, are câteva cuvinte de apreciere pentru tinerii participanți: ”Campionii verii! Este egida sub care ne-am dat întâlnire, sâmbătă 5 iunie, pentru a sărbători copiii și copilăria. Astfel, pe parcursul a mai multor ore, pe platoul de la Fețeni, ne-am jucat, am cântat, ne-am simțit bine și ne-am bucurat de soare! Cercetașii și nu numai, au învățat lucruri interesante, au parcurs, cu stofă de campioni, diferite probe, iar, la final au plecat fericiți și cu speranța unei noi activități.

Mulțumim domnului viceprimar Virgil Pârvulescu pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului și tuturor liderilor și exploratorilor implicați!

Până la o nouă revedere, „ Gata oricând!”

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *