Evaluare Națională 2021. Azi, limba română, joi, matematica

443 0

Mai mult de 131.000 de elevi s-au înscris anul acesta pentru a susţine Evaluarea Naţională. Din totalul de 147.650 de copii, câți au urmat clasa a opta,  aproape 17.000 lipsesc, deoarece o bună parte din ei sunt corigenți.

Este cel mai important examen al copiilor de până acum, după nouă ani de stidiu, ei fiind prima generație de copii care au urmat clasa pregătitoare.

Azi a avut loc proba la Limba și literatura română, iar joi, la matematică, subiectele fiind mai simple decât înalți ani, fiind elaborate după  modelul testelor PISA.

Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, crede că absenteismul la Evaluarea Națională va fi, în practică, și mai accentuat, din cauza sistemului online, datorat pandemiei.

O altă categorie de elevi nu se prezintă la examen pentru că, stand atât de mult acasă, au agorafobie, teama de locurile publice, aglomerate, ori, consideră că nu au șanse, nu are rost sau plănuiesc să dea acest exament altă dată.

K.R.

.

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 9 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT COMUNICAT DE PRESĂ Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *