Veşti bune de la Călimăneşti

786 0

Încă două ambarcaţiuni pentru turişti, pe lac

În sfârşit, cineva a înţeles că lacurile Vâlcii pot fi mina de aur pentru turism. Iar singurul lac unde se întâmplă asta este lacul de acumulare dintre barajele Călămăneşti şi Coyia, unde, turiştii au la dispoziţie… bărci, nişte elemente de care cei c ear trebui să se ocupe serios de turism, par a nu fi auzit.

Atâtea lucii de apă în Vâlcea şi… nicio barcă, cu excepţia celor de la Călimăneşti.

Cei care tânjesc după plimbări cu barca pe râul Olt, vor avea la dispoziţie încă două ambarcaţiuni cu motor, cu o capacitate de câte 12 persoane, dar şi un nou ponton. Vestea cea bună vine de la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Consiliul Judeţean a demarat procedura de achiziţie a două bărci cu motor pentru complexul de agrement Mirajul Oltului. De asemenea, în zona cu piscine a complexului va fi amenajat un ponton, astfel încât să poată fi făcute plimbări cu barca între zona cu terenuri de sport şi cea cu piscine.

Constantin Rădulescu este un împătimit al naturii şi un amator al muzicii rock, iar edilul şef din Călimăneşti, Florinel Constantinescu, este cam singurul care a înţeles că, fără a specula şansa fantastică de a avea un lac în zona de acoperire a localităţii, parcă ceva lipseşte.

 

Termen prelungit pentru plata obligaţiilor bugetare

A fost prelungit termenul de acordare a facilităților la plata obligațiilor bugetare restante pentru locuitorii și mediul de afaceri din Călimănești

La inițiativa domnului primar dr. Florinel Constantinescu, Consiliul Local a aprobat modificarea HCL nr. 95/14/26.11.2020 privind aprobarea anulării accesoriilor în cazul obligaţiilor bugetare restante la data de 31 martie 2020, datorate bugetului local al Oraşului Călimăneşti, în sensul prelungirii termenului de acordare a acestor facilităţi până la data de 31 ianuarie 2022.

Hotărârea are în vedere prelungirea aplicabilităţii unor instrumente care să protejeze mediul de afaceri şi sistemul economic și totodată care să stimuleze conformarea la plată a debitorilor care înregistrează debite restante la data de 31 martie 2020, în contextul actual al dificultăţilor financiare cu care se confruntă contribuabilii afectaţi direct sau indirect de criza SARS-CoV-2, ținând cont de faptul că obligaţiile accesorii îngreunează plata acestor obligații.

Procedura se aplică pentru toate categoriile de debitori, cum ar fi persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, unități administrative teritoriale ori instituții publice care la data de 31 martie 2020 inclusiv au obligații bugetare principale restante către bugetul local al Orașului Călimănești.

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *