RIDE the VIBE, primul festival moto din partea asta de ţară, a fost un succes … zuruitor!

555 0

O motocicletă este un vehicul convenabil și economic cu două roți. El este o reflectare directă a naturii stăpânului său. Călătoria cu motocicletă aduce o bucurie incredibilă proprietarului său și nu contează, fie că este vorba despre o excursie pe drumurile orașului sau o călătorie lungă.

Râmnicu Vâlcea, 26 – 28 iunie,  la Feţeni, pe platoul minunat de deasupra Râmnicului, a avut loc, la iniţiativa moto-vloggerului Florian Flo,  prima ediţie a Festivalului Motoarelor, un eveniment moto, de succes, cu participarea consemnată de poliţiştii de la Rutieră, a 1000 de fanatici ai motoarelor Retroklassika – clasice, a celor sportive, cu dublă utilizare sau eudurro, off-road, adică. Sport, pasiune şi distracţie!

Festivalul a beneficiat de  un program cu muzică oferită de DJs,în special cu muzică rock, dar şi un pic de disco, chiar şi o horă, dar şi cu trupe invitate, precum NU Face Nimic şi Prometeu, precum şi de o serie de concursuri cu premii şi plimbări în zonele turistice, precum Govora, Olăneşti, Călimăneşti, Brezoi. Unii au dat câteva raite şi prin municipiu. Extrazul a fost general. Băieţi entuziasmaţi, fete frumoase, costumaţii specifice, de la geci de motor şi tricouri inscripţionate, steaguri cu însemne, lanţuri, tatuaje, la costume de endurro, o pădure de corturi la lizieră, muzici diverse, concursuri, premii, invitaţie la piscină. Relaxare şi Party.

A fost, poate, peste aşteptări. Un adevărat Fresh Start, cu muzică bună, oameni faini, în ansamblu, un centru de întâlnire al ţării, pentru motorişti. Totul, evident, cu susţinerea Primăriei.

Organizatorii au dat asigurări că se respectă toate normele şi noi putem completa că participanţii au avut la dispoziţie tot ceea ce au avut nevoie, de la terase fast-food şi răcoritoare, până la toalete super curate. Au fost invitate toate cluburile din ţară, veterani şi începători.  Interesant este că şi la Râmnic avem un club cu mai mulţi pasionaţi, Alutus. Pentru 3 zile, ei şi-au stabilit cartierul general aici, iar băieţii de la Nu Face Nimic şi Prometeu au cântat senzational!

Au fost concursuri amuzante şi incitante, de tras sfoara, sau de mers cu motorul la viteză minimă, fără a pune piciorul jos. Un simpatic participant a făcut câteva demonstraţii de jonglerii cu flăcări, spre deliciul publicului în delir. Bârâit de motoare, fum, demonstraţii, roţi “la roşu”. La concerte, atmosfera a fost teribilă, tinerii au ţopăit, au cântat şi s-au simţit fantastic. Pe fundal au răsunat Cargo şi Phoenix.

Aici s-au legat noi prietenii, s-au împărtăşit idei şi experienţe. Potrivit organizatorului, motocicliştii sunt şi medici şi poliţişti, avocaţi , profesori, student, tineri simpli, mânaţi de adrenalină şi bucurie.

A fost organizată şi o paradă a motocicliștilor, iar la debut şi la încheiere s-au efectuat recomandări pe linie de prevenire a producerii evenimentelor rutiere.

Poliţia Crutieră a fost aproape, ca îngerii păzitori, permanent urmărind ca unii participanţi, mai distraţi, să nu plece cu maşinile sau motoarele pe asfalt. Doi au încălcat consemnul şi au fost „premiaţi” cu dosare penale.

„Poliția rutieră sprijină evenimentele Moto/auto planificate și organizate cu condiția de desfășurare a paradelor și concursurilor MOTO în afara drumurilor publice, cu respectarea prevederilor Codului Rutier. Cu toate acestea, au existat și constatări ale polițiștilor, în sensul că doi motocicliști au fost depistați sub influența alcoolului. S-a întâmplat în Râmnicu Vâlcea, la data de 26 iunie 2021, când doi șoferi, de 30, respectiv 41 de ani (domiciliați în Galați, respectiv Râmnicu Vâlcea) au fost prinși sub influența alcoolului. Tânărul de 30 de ani avea o alcoolemie de 0,42 mg/l de alcool pur în aerul expirat, iar celălalt șofer depistat, 0.87 mg/l de alcool pur în aerul expirat. În ambele situații, au fost înregistrate dosare penale”, au informat polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.

Vor urma şi alte ediţii şi sperăm să fie şi mai reuşite decât aceasta, care a trimis motocicliştii acasă mai mult decât încântaţi.
Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Formă și fond

Postat de - 1 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterPuţini se îngrijesc de fenomenul, constatat prin date statistice, că populaţiunea română scade la număr, că are în fiece an…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *