Biblioteca din Bunești, adevărat centru de culturalizare în masă

1059 0

Comuna Buneşti este un mic oraş. Localitate mare şi prosperă, cu oameni gospodari şi împrejurimi superbe, Buneştiul, patria căpşunilor, oferă lociuitorilor săi nu doar facilităţi de tip urban, ci şi acces la cunoaştere şi cultură.
Primarul Viorel Radi dovedeşte şi la acest capitol că este un excelent gospodar şi administrator. Instituţiile subordinate Primăriei sunt renovate, funcţionale şi primitoare.
Spre exemplu, biblioteca localităţii prezintă o paletă largă de activități, de la cele școlare, până la proiecte europene de intercomunicare.
Pagina instituţiei are o interfaţă virtuală ce ar face invidioşi mulţi lucrători din alte biblioteci publice. Fotografia de copertă spune totul: Biblioteca Publică Bunești este un Spațiu de promovare a comportamentelor democratice, un spațiu de întâlnire și lucru pentru ONG-uri și grupuri de inițiativă locală și un important centru de voluntariat, tinerii fiind invitaţi să se alăture proiectelor derulate aici.
Luna aceasta, continuă campania de promovare a bibliotecilor publice, iar Biblioteca Publică Bunești, cu ajutorul partenerilor săi, sprijină comunitatea pe care o deservește și este receptivă la nevoile acesteia.
Activitățile bibliotecii se adresează tuturor categoriilor de vârstă.
Ce oferă biblioteca? Spațiu comun de lucru, suport pentru scriere și implementare de proiecte, fiind un adevărat centru de resurse și informare despre potențialul local și valoarea turisticăa zonei.
Luna aceasta, instituţia a participat la întâlnirea literară “O clipă pentru veșnicie”, ce a avut loc la Craiova și a fost organizată de către Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” din Craiova şi Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea. O altă participare este la ediția a II-a a proiectului “Punguța cu două cărți”, unde Asociația OvidiuRo și Kaufland România și-au adus sprijinul bibliotecilor în crearea deprinderilor de lectură de la vârste fragede.
C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *