„Paso Doble”

181 0

„Paso Doble” spectacol în premieră națională la Teatrul Anton Pann

Sâmbătă 3 iulie, ora 19.00, Sala Mare

 

„Paso Doble” spectacol în premieră națională, după piesa lui Cristi Nedelcu, pus în scenă de către Constantin Florescu-Tache, se va juca în această sâmbătă de 3 iulie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Spectacolul ne prezintă povestea întâlnirii dintre Amalia, o studentă la psihologie și Lucia, o tânără internată într-un sanatoriu psihiatric în urma unei tentative de sinucidere cauzată de faptul că fusese victima unei campanii de bullying. Laura făcuse acest gest, după ce mai multe fotografii cu ea goală fuseseră distribuite în mediul online. Întâlnirea dintre ele este emoționantă. Întrebările despre propria viață, despre relații, despre societate și despre sensul existenței, pot fi și întrebările noastre.

Cunoscut vâlcenilor prin originea lui, regizorul aceste piese, Tache Florescu este absolvent al Academiei de Teatru şi Film „I.L.Caragiale”, 1992, clasa Olga Tudorache. Tache, cum este cunoscut în viața artistică este un nonconformist. De ce facem această afirmație, pentru că, dând dovadă de mult curaj în anul 1999 își dă demisia de la la Teatrul Național din Craiova, chiar dacă intrase prin concurs. De atunci a început să lucreze prin contract de colaborare cu diverse teatre din București si provincie, participând la numeroase festivaluri naționale și internaționale. Sub conducerea regizorală a unor maeștri importanți, precum Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Mircea Cornișteanu, Tudor Chirilă și alții, Tache Florescu face numeroase roluri în teatru. Ca actor independent a jucat numeroase spectacole in regia unor renumiți regizori: Alexander Hausvater, Laslo Bocsardi, Mihai Manutiu, Istvan K Sabo, MC Ranin, Anca Bradu, Vlad Cristache. A făcut peste șaizeci de roluri principale și secundare în filme românești si străine.  A jucat in peste douăzeci de piese de teatru radiofonic. A mai jucat alături de nume mari ale cinematografiei: Andi Garcia, Sir Roger Moore, Willam Dafoe, Jeane Moreau. În prezent predă la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Hyperion.

Cristi Nedelcu, autorul acestei piese s-a născut în 1969 la Craiova. Este jurnalist, scriitor și blogger. În 1992  a debutat în revista Dilema și de atunci a colaborat la mai multe reviste literare. În același timp a activat și în presa scrisă. În 2016 a obținut titlul de doctor în filologie cu teza Semiotica bancului. A debutat editorial în 2006 cu volumul bilingv Însemnări despre Shakespeare/Essays on Shakespeare, lansat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare.

Ca volume publicate enumerăm: Canonul marginalului, Vești proaste (teatru, Lumea-ntreagă e o scenă/lumea-ntreagă e un show. Paradigme culturale ale societăților, Graffiti (proză scurtă), Cimitirul Trandafirilor (roman apărut în 2020 la editura Litera, în cadrul colecției ”Biblioteca de Proză Contemporană”). Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2018 membru PEN Club.

 

”Paso Doble” are următoarea distribuție: Actori: Teodora Colț, Oana Marcu, Magda Catone/Gabriela Porumbacu, Tudor Andronic/ Ștefan Craiu și Tavi Costin. Scenografie și costume: Doru Zanfir. Coregrafie: Andreea Duță. Textul Cristi Nedelcu, regia Constantin Florescu Tache.

 

„Paso Doble” este un spectacol produs de Consiliul Județean Vâlcea și Teatrul Anton Pann, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Ciclism Vâlcea și sprijinit de antreprenoriatul vâlcean. Premiera națională a acestui spectacol va avea loc sâmbătă 3 iulie, ora 19.00, Sala Mare.

 (Sursa: Daniela Ștefănescu PR Teatrul Anton Pann)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *