Senatoarea Claudia Banu a participat la Ziua Olarului, de la Lungești

443 0

Duminică, 4 iulie, comuna Lungești a sărbătorit a 42-a ediție, aniversară, a manifestării tradiționale Ziua Olarului.

Localnicii, dar și oaspeții lor, s-au bucurat, poate, cel mai mult, de concertele folclorice, pe lista interpreților fiind Niculina Stoican, Costel David, Romică David, Cosmin și Constantin Gaciu, Dorina Mete, Valentin Sanfira, Ștefan Minulescu.

Evenimentul a avut loc la Târgul Fermierului și a beneficiat și de prezența unor invitați din mediul politic, din care îi amintim pe liderul organizației județene a PNL, Cristian Buican, subprefectul Victor Stânculescu, primarul din Călimănești, Florinel Constantinescu, senatoarea Claudia Mihaela Banu. Aceasta a fost foarte încântată de eveniment și a a ținut să tranmită câteva impresii frumoase.

 

′′ Înțelegerea moștenirii tale, a rădăcinilor și a strămoșiei tale este o parte importantă a sculptării viitorului tău.”

Astăzi, Ziua Olarului ne dăruiește motiv de bucurie și de mândrie națională, motiv de a ne aprecia valorile culturale și tradiționale. Comuna Lungești se află pe harta culturală a vechilor tradiții, iar meșteșugarii olari reușesc cu măiestrie să mențină și să transmită generațiilor viitoare pasiunea ridicată la rang de artă.

Dacă pe vremuri meșteșugarii plecau cu căruțele încărcate cu vasele din lut proaspăt scoase din cuptoare, în comunele învecinate, pentru a face troc și primeau în schimb cereale, iată că astăzi, ele impresionează o lume-ntreagă,     iar pentru comuna Lungești reprezintă simbolul trecutului, prezentului și viitorului.

Am răspuns cu bucurie invitației de a participa la manifestările organizate cu prilejul acestei zile. Acest eveniment îmi demostrează că tradițiile românești dăinuie și că cea mai importantă zestre pe care o putem lăsa copiilor  este cea primită de la străbunii noștri.

Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *