Trafic apocaliptic ieri, pe DN7. Vâlcea, probabil, maximum posibil de turiști

550 0

Parcă s-a dezlănțuit Apocalipsa Traficului, ieri, pe DN7, de la Călimănești către Pitești și din spre Râureni, către Budești. Poliția Circulației a fost prezentă o bună porțiune din drum, la Budești, încercând cu greu să fluidizeze traficul sufocat de zeci de mii de autovehicule. Și e abia începutul.
Cum a fost posibil așa ceva? Temperaturile ridicate și sosirea vacanței a scos oamenii din case, în căutarea unei oaze de liniște, fie la numeroasele ștranduri de care dispune Vâlcea, fie în munți, în special pe Valea Lotrului. Concurăm cu Transfăgărășanul, iar timpul petrecut în mașini, în așteptare, ne scoate din minți.
Cu mic, cu mare, turiștii au luat cu asalt Rânca, Transalpina, Ocnele Mari, baza de agrement din Ostroveni, ștrandurile și piscinele termale din Călimănești, Poiana lui Căliman, unde nu mai era niciun loc liber pentru mașini, Cascada Lotrișor, Valea Lotrului, cu Brezoiul și al său Mentor Rock Gathering,cu teribilele concerte Phoenix, Iris și Cargo,  Voineasa, Mănăileasa și Cataracte, Valea Latoriței, către lacurile Galbenu și Petrimanu, Lacul Vidra, Obârșia Lotrului, chiar și Olăneștiul, mergând pe firul apei, către munții răcoroși. Pensiunile, hotelurile și cabanele și-au recuperat din handicapul financiar provocat de pandemie, poienițele au fost iar pline de lume pestriță, cu manele, grătare și gunoaie, unii își stabilesc cartiere generale timp de câteva zile la iarbă verde, lână pădure și o apă.

Nodul cel mai mare s-a format la Budești, unde polițiștii abia pridideau duminică seara cu dirijatul circulației. Cel puțin jumătate din autovehicule erau din București, altele, din Argeș, Ilfov, Dâmbovița, dar numeroși și ardeleni care merg către Litoral.
O nebunie ce, probabil, se va repeta weekend-urile viitoare, până în septembrie.

Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *