Cristian Buican reconfirmat președinte al PNL Vâlcea. Ludovic Orban l-a felicitat în cadrul evenimentului

551 0

Este limpede, încă nu există contracandidat pe măsură pentru reconfirmatul lider al PNL Vâlcea, Cristian Buican.
Acesta tocmai a fost ales din nou lider al organizației, cu o majoritate deloc imprevizibilă, de 85%.

Pentru că orice luptă trebuie să aibă doi actori, Gheorghe Păsat s-a înscris și el în cursă, obţinând 31 de voturi. 50 dintre voturile delegaţilor prezenţi au fost anulate.

Evenimentul s-a desfășurat vineri, la Luxury by the Forest. Au participat, printre alții  și fostul ministru al Muncii, doamna Violeta Alexandru, precum și primarul din Brezoi, Robert Schell.

Interesant este că, organizaţia PNL Râmnicu Vâlcea nu are nici un reprezentant în Biroul Judeţean, dar viitorul este înainte.

Cristian Buican, evident, mândru de noul său succes, a declarat:

„Am avut ocazia să eliminăm PSD de la conducerea municipiului şi judeţului, dar acest lucru ne-a fost refuzat de actualii parteneri de guvernare.

Biroul Politic Judeţean şi Comitetul Director Judeţean Vâlcea al PNL şi-au atins obiectivele propuse acum patru ani, când s-au prezentat în faţa noastră pentru a primi mandatul. În ceea ce priveşte rezultatele la alegeri, faţă de 2016, Filiala Vâlcea a PNL a avut un real progres. Cu toate acestea avem un mare regret, şi spunea cineva aici, pentru că nu am reuşit să câştigăm funcţia de primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea şi de preşedinte al Consiliului Judeţean. Conjunctura în care s-au desfăşurat alegerile locale şi faptul că actualii noştri aliaţi au refuzat să facă o alianţă la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea şi pentru Consiliul Judeţean ne-a dus la pierderea alegerilor pentru cele două funcţii. USR şi PLUS la noi este cu minus, a fost factorul determinant care a dus la pierderea primăriei, prin refuzul de a susţine ideile comune. Am făcut această ofertă colegilor de alianţă dar ne-au refuzat, chiar dacă le-am propus să susţinem un coleg de-al lor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Am avut ocazia să eliminăm PSD de la conducerea municipiului şi judeţului, dar acest lucru ne-a fost refuzat de actualii parteneri de guvernare. Acesta este sigurul motiv care ne-a dus la această pierdere. În ceea ce priveşte activităţile politice şi nu numai, BPJ şi organizaţiile interne au excelat în această perioadă. Aproape în fiecare săptămână au fost organizate evenimente politice, sociale, culturale, astfel încât, conform raportului de activitate al Filialei PNL Vâlcea pentru ultimii patru ani, veţi vedea că am avut o activitate deosebită, şi vă felicit pe toţi pentru acest lucru. Am câştigat 47 de primării prin candidaţi liberali şi una susţinând un candidat independent. Poate unora li se pare puţin, dar dumneavoastră, cei care aţi făcut campanie patru ani, ştiţi cât de greu este să convingi oamenii din judeţul Vâlcea să voteze candidaţi ai PNL. La noi, în Oltenia trebuie să munceşti de zece ori mai mult să obţii un vot pentru PNL decât o fac colegii noştri din Ardeal”.

 

Ludovic Orban, Președintele PNL:

„L-am susținut, astăzi, la alegerile interne din Organizația PNL Vâlcea, pe Cristian Buican, pentru că reprezintă garanția că în 2024 avem capacitatea să câștigăm și președinția Consiliului Județean, și Primăria Râmnicu Vâlcea, și să recâștigăm Drăgășani, Horezu și Băbeni.

Îl felicit pe Cristian Buican și echipa alături de care a fost ales astăzi la conducerea PNL Vâlcea.

Pentru mine, Vâlcea are o valoare istorică fundamentală, pentru că l-a dat Partidului Național Liberal și României pe I. Gh. Duca, unul dintre marii noștri înaintași, un om care a făcut enorm pentru România, și care a ajuns  președintele Partidului Național Liberal prin munca lui, prin tot efortul pe care l-a depus.

Le-am promis vâlcenilor că, așa cum o fac de 30 de ani, indiferent ce poziție voi avea, voi fi an de an, pe 29 Decembrie, la Biserica din Urșani, să-l comemorăm pe I. Gh. Duca, marele nostru înaintaș, să arătăm că Partidul Național Liberal este mult mai mult decât suma membrilor săi, că acest partid înseamnă istorie, tradiție, sacrificiu pentru țară și o misiune fundamentală pentru noi, să dezvoltăm România.

Eu, întotdeauna, am intitulat Vâlcea Ardealul Olteniei. Este o zonă superbă, cu tradiții, cu oameni puternici, cu oameni aflați pe picioarele lor și o zonă în care întotdeauna m-am simțit foarte aproape. Noi, ăștia care am trăit de-o parte și de cealaltă a muntelui, brașovean fiind, simțim parcă lucrurile altfel, avem o altă percepție asupra spațiului, asupra înălțimilor, asupra modului în care trebuie să urci în viață.

Când urci muntele, îl urci la picior și îți trebuie suflu, nou sau vechi, dar îți trebuie suflu. Trebuie să duci, trebuie să fii pregătit să urci pas cu pas până ajungi pe creste și mai ales, trebuie să ai forța ca atunci când ajungi pe creste să fii deschis către toată perspectiva și mai ales, să nu uiți niciodată de ce ai urcat.

Noi, întotdeauna am urcat ca să dăm perspective comunităților locale pe care le conducem, să dăm posibilitatea unei vieți mai bune pentru concetățenii noștri, indiferent în ce comunitate locală trăiesc. Acesta este, de fapt, obiectivul fundamental al Partidului Național Liberal.

Pentru mine, susținerea primarilor Partidului Național Liberal reprezintă o obligație, nicidecum un drept. Noi suntem obligați, ca și conducere națională, ca și Guvern al Partidului Național Liberal, să susținem toate proiectele primarilor Partidului Național Liberal, indiferent de momentul în care o facem și fără să existe nicio condiționare în susținerea proiectelor primarilor Partidului Național Liberal. Pentru că primarii partidului sunt cartea de vizită a partidului și, în funcție de modul în care ei conduc comunitățile locale este perceput Partidul Național Liberal.

De aceea, un nou Plan Național de Dezvoltare Locală, PNDL 3, este o necesitate și o obligație pentru Guvernul Partidului Național Liberal, un PNDL adevărat, de minimum 40 de miliarde, care să se ducă spre finanțarea obiectivelor de infrastructură.”

 

Mică biografie:

Buican a fost, în  anii ’90, membru în Partidul Naţional Ţărănesc, iar din anul 2001 este liberal.

Are un discurs foarte bun și este un abil om politic, reușind să acceadă în conducerea central a PNL. A  fost  și este deputat, lider al organizației județene, membru al mai multor comisii parlamentare, lider  în Camera Deputaților.

În 2016, lliberalii au pierdut alegerile generale în judeţ, dar au câștigat 51 de primării din 89.

În 2018,  PNL a câştigat cu un scorfoarte bun la alegerile europarlamentare şi la prezidenţiale.

În 2020,  PNL a câştigat judeţul în 2020, cu 48 de primării, dar a pierdut capital de județ.
Ca formare profesională, Buican este profesor de matematică.

 

Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *