Eugen Neață povestește:  “O întâlnire minunată la biroul meu parlamentar.

387 0

Cabinetul meu de deputat este locul unde muncesc la fiecare dintre inițiativele pe care le depun în Parlamentul României. Activitatea în sine este deosebit de laborioasă. De pildă, în această perioadă am avut în atenție modificarea legii “Schi în România” pentru a permite autorităților publice locale să facă diferite lucrări de amenajare și chiar investiții în turismul montan.

O asemenea muncă înseamnă documentare la fața locului, dar și lecturi ale legilor anterioare și ale literaturii de specialitate, inclusiv consultarea unor specialiști și buni practicieni.

În această perioadă a bătut la ușa biroului meu de parlamentar o persoană de care îmi era tare dor. Colonelul în rezervă, doctor Cristian Trușcă. Un coleg de serviciu la Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea.

Domnul doctor este persoana pe care am avut-o foarte aproape, în calitate de coleg de serviciu și de prieten, pe drumul pe care l-am parcurs în Poliția Română, de la polițist la comandant și apoi la director în Ministerul Afacerilor Interne. Revederea cu domnia sa a fost nu numai un prilej de aduceri-aminte, ci și unul de reflexie asupra muncii în acest domeniu și asupra evoluțiilor și a involuțiilor prin care trece periodic această instituție.

Medicul Cristian Trușcă este o mare conștiință profesională și un om atașat celor care lucrează în acest domeniu. A văzut multe la viața lui, cum se spune, dar, mai exact, i-a ajutat pe mulți dintre noi să treacă mai ușor peste clipele mai dificile ale meseriei și ale evoluției noastre profesionale. Nu intru în amănunte aici, dar îmi amintesc întotdeauna cu recunoștință de sfatul lui de a avea încredere în viitor atunci când îți este mai greu în viață. Viitorul, spunea ori de câte ori prezentul părea ceva mai potrivnic, viitorul le pune în ordine pe toate. Și trebuie să spun, după atâția ani, că viitorul acela la care se referea a găsit rezolvare pentru cele mai multe dintre problemele care păreau de nedepășit la un moment dat.

M-am bucurat să aflu că și-a păstrat încrederea în mine și în stilul meu de luptător, pe care spune că îl recunoaște și astăzi în ceea ce fac în Parlamentul României. Nu știu cum este pentru dumneavoastră, dar mie revederea cu un om cum este doctorul Cristian Trușcă îmi dă puterea de a planifica noi bătălii de dat și de câștigat în folosul oamenilor pe care îi iubesc și îi prețuiesc în această viață.”

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *