Deputatul Eugen Neață se întreabă ”Ce am pierdut cu adevărat în ultimul an?”

532 0

Lucru foarte lăudabil, deputatul Eugen Neață, de la PSD Vâlcea, are o poziție realistă față de pandemie și efectele tragice ale ei asupra omenirii, ceea ce nu se întâmplă și cu colegii săi de la AUR, care, permanent instigă la nesupunere civică, neștiind că senatoarea Șoșoacă  (ex-AUR) tocmai a recomandat vaccinarea cu Sputnik- V.

Neață este de părere că dacă măsurile impuse de autorități ar fi fost aplicate altfel și, dacă testarea în masă a populației ar fi fost făcută periodic, printr-un ordin național, nu s-ar mai fi ajuns azi, în situația de a mai avea atâtea victime, ca economia să aibă de suferit și școlile să fie închise.

 

”O pandemie este o încercare în care mor oameni. Nu puțini. În urmă cu o sută de ani, au pierit zeci de milioane de oameni. În primul an al pandemiei pe care o trăim chiar noi, au fost uciși de coronavirus peste două milioane șapte sute de mii de oameni. Sunt țări în Europa și în lume a căror populație este mult mai mică decât atât. Se poate spune, pe bună dreptate, că a pierit deja o întreagă țară ca urmare a acestei pandemii.

În România s-a trecut deja de douăzeci și două de mii de decese. Cam atât numără populația unui oraș ceva mai mic, dar nu cel mai mic. Drăgășani, de exemplu, avea în 2011 aproape 18 mii de locuitori. Horezu, peste 6 mii. Vă gândiți la ce mă gândesc și eu, nu-i așa? Cei morți de infecția cu coronavirus în România depășesc cu numărul lor populația unui oraș sau chiar a mai multora la un loc. Nu este de glumă! Numerele sunt reci, dar, dacă gândești în acești termeni, dispăruții pot fi popoare, țări, localități. Este înfiorător să vezi pe parcursul acestei drame oameni care se declară iritați de măsurile de protecție, cele care pot salva vieți. Printre ei, oameni obișnuiți, în aglomerări de tot felul, dar și oameni ai puterii, cărora le sare țandăra ori de câte ori sunt întrebați de ce se opun testării de mai bine de un an de zile, de exemplu. Câți dintre cei peste douăzeci și două de mii de români ar fi în viață acum dacă s-ar fi testat timp de un an de zile prin ordin național, nu după ureche, la întâmplare, de cele mai multe ori pe bani particulari, nu publici, cum este normal. Bizară încăpățânarea guvernamentală și prezidențială de a nu testa metodic populația și de a informa publicul cu interpretări ochiometrice și cu bucățele convenabile de adevăr. Am ajuns la o limită, se pare. Pandemia accelerează și trăim acest moment ca pe o mare și gravă surpriză. Iar am fost prinși nepregătiți.

La începutul pandemiei am asistat cu toții la surpriza care a dat peste cap spitale și alte instituții.. Oazele de cumetrie ale desepeurilor au mimat că fac anchete epidemiologice, o chestiune sofisticată pentru practica sanitară românească. Testarea în masă continuă să fie respinsă metodic de puternicii zilei, ceea ce lasă fără obiect orice anchetă epidemiologică. Coronavirusul umblă în voie prin România, care alege să închidă oamenii în case pentru că este singurul lucru pe care știe să îl facă foarte bine și nici nu are prea mult chef pentru ceva mai complicat și mai eficient decât atât. Indolența și încăpățânarea de a nu testa intens timp de mai bine de un an de zile, inclusiv pe elevii trimiși recent la școală, să plimbe virusul de colo-colo, nu sunt străine de moartea unui număr atât de mare de români. Ceva mai mult decât un oraș de provincie! ”

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *