28 de misiuni executate de pompierii militari vâlceni în ultimele 24 de ore

267 0

BULETIN INFORMATIV

În perioada 26 aprilie ora 08:00 – 27 aprilie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit pentru gestionarea a 28 de situații de urgență, dintre care 21 pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 1 acțiune pentru protecția comunității și 6 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 21 de situaţii de urgenţă, dintre care 5 traumatisme, 2 accidente și 14 diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală unui număr de 22 de persoane aflate în dificultate.

 

Astăzi, la ora 00:01, prin apel la numărul unic de urgență 112, echipajele I.S.U. „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitate să intervină în comuna Racovița, pe DN 7, la un accident rutier.

La fața locului, au fost trimise de urgență forțe din cadrul Stației de Pompieri Brezoi, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și două ambulanțe, una SMURD și una aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, pentru evaluarea și salvarea victimelor implicate în eveniment.

Echipajele de intervenție sosite la fața locului au constatat că din accidentul rutier, produs între două autoutilitare, au rezultat două victime (șoferii), neîncarcerate. O victimă a fost transportată de ambulanța SAJ la CPU Brezoi, iar cea de-a doua a fost evaluată de echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, fiind deconectate bornele de alimentare de la acumulatoarele autoutilitarelor, pentru prevenirea unui eventual incendiu.

 

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au efectuat o misiune de recunoaștere în teren, la un operator economic din localitatea Horezu.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 6 situații de urgență, pentru transportarea persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță, degajare arbori și elemente de acoperiș care erau în echilibru precar, deblocare ușă sau asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.

 

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns la Situații de Urgență se vor afla astăzi în localitatea Titești, în intervalul orar 09:00 – 13:00, iar vineri, 28 aprilie, vor încheia prezentările pe pământ vâlcean, în localitățile Diculești, în intervalul orar 09:00 – 12:00 și Bălcești, în intervalul orar 12:30 – 15:30.

Vă așteptăm cu drag! Împreună mai pregătiți!

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *