Vacanța la mare ne priește mai ales pentru că apa are o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională!

1102 0

Talasoterapia (terapia cu apa de mare, în climatul marin) a fost pentru prima dată menționată de părintele medicinei, medicul grec Hipocrate, care știa încă de pe atunci că băile în apa de mare sunt benefice pentru afecțiunile osoase și nu numai.

În anul 1769, medicul de origine britanică Richard Russel a publicat o lucrare științifică în care susținea și dovedea eficacitatea apei din mare în tratarea mai multor afecțiuni.

Iată ce beneficii are înotul în mare:

Întărirea sistemului imunitar

Apa de mare conține elemente vitale precum vitamine, minerale și aminoacizi sau organisme vii, care au efect antibiotic și antibacterian.

Compoziţia apei de mare este similară plasmei sanguine, astfel încât componentele ei sunt absorbite cu ușurință de organism în timpul înotului.

Și inhalarea vaporilor de apa de mare, încărcați cu  ioni negativi, are un efect benefic asupra imunității, precum și asupra sănătății plămânilor.

Stimulează circulația sanguină

Dacă suferiţi de probleme de circulație, o baie în mare poate fi de mare ajutor. Înotul în mare stimulează circulația sanguină, asigurând o mai bună oxigenare a organismului.

Reechilibrează din punct de vedere emoțional

Stresul, anxietatea și depresia au un impact negativ asupra organismului, afectându-ne atât din punct de vedere psihic, cât și din punct de vedere fizic.

Magneziul și litiul sunt substanțe ce se regăsesc din belșug în apa din mare, cu efecte calmante, ajutând nivelul de serotonină din creier să se stabilizeze. În urma unei băi în mare, mușchii se relaxează datorită cantității mari de magneziu din apa, iar stresul este eliminat.

Ameliorează afecțiunile respiratorii

Prin inhalarea vaporilor de apa sărată din mare, afecțiunile respiratorii precum astmul sau bronșită sunt ameliorate.

Și persoanele care suferă de sinuzită  pot observa o îmbunătățire a stării de sănătate după un concediu petrecut la mare, asta pentru că apa sărată contribuie la reducerea inflamației de la nivelul sinusurilor.

 Asigură o piele frumoasă

Tot magneziul din apa de mare este responsabil și pentru aspectul catifelat pe care pielea îl capătă. Magneziul asigură o mai bună hidratare a pielii și reduce totodată inflamația de la nivel cutanat.

Sarea din apa de mare are un efect exfoliant blând asupra pielii, dar şi cicatrizant, dacă există mici răni. După vacanța petrecută la mare, mai mult că sigur aţi observat că pielea este mai catifelată și mai straucitoare ca niciodată. Ei, bine, apa din mare este responsabilă pentru frumusețea pielii.

Acneea este, de asemenea, tratată de apa sărată din mare, așa că ne vom întoarce din vacanță cu o piele fără imperfecțiuni.

Mihaela Iliescu

Ce au în comun descântecul românesc, apa şi fizica cuantică

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *