Funny Gas, razi până mori

372 0

Funny Gas, noul drog care se consumă pe Litoral, face victim. Râzi până mori. La propriu! pe litoral: Poate duce la stop cardiovascular.

Este alertă pe litoral din cauza unui nou tip de drog. Este vorba despre Funny Gas, un gaz inhalat de tineri, din baloane. Reprezentanții Agenției Naționale Antidrog atrag atenția că în stațiunile din sud, tot mai multe persoane inhalează sedativul incolor utilizat, de obicei, în domeniul medical. Puțini știu însă că inhalarea gazului în mod repetat poate duce la stop cardiovascular.

Gazul cu pricina se folosește în domeniul medical, ca anestezic și în industriile auto și alimentară, nicidecum în componența produselor alimentare.
Pe plaja din Vama Veche se găsesc tot mai multe cartușe în care se află această substanță, așa că a fost amenajat un punct de salvare unde în fiecare dimineață se acordă primul ajutor celor care au nevoie.

Funny Gas nu este un drog ilicit și nu este incriminate. Doar poate fi extrem de periculos, din cauza efectelor din punct de vedere medical și psihologic negative pe care le produce.
Efectele sunt asemănătoare celor legate de consumul de alcool, lipsa de coordonare a mișcărilor, vorbire incoerentă, vărsături, dureri de cap.

Pentru prevenirea consumului acestui drog, echipe de specialiști și de voluntari antidrog – elevi și studenți – informează tinerii pe plajă și în zona cluburilor din Mamaia dar și din sudul litoralului, în special din Vama Veche, despre aceste pericole.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *