Tânărul George Botoran s-a înscris în PSD

2685 0

Când, în urmă cu câteva luni, îl susțineam cu tărie pentru funcția de subprefect, ca o propunere pe care o vedeam perfectă, în cadrul alegerilor interne din partidul domnului Cioloș, am stârnit o furie de nedescris, mi-au sărit în cap sute de membri de partid total frustrați, unii emasculați, altele isterice, cu o violență, pe care nu am mai văzut-o în politica vîlceană. Au tremurat grupurile, s-au înroșit tastaturile, au ajuns la mine vorbe de ocară, greu de suportat. Am văzut și eu atunci, am înțeles, ce înseamnă USR PLUS. Nici măcar subiectul articolului meu nu m-a sunat, poate, zic, a considerat că am exagerat.

Articolul era unul laudativ, deși ponderat, pentru că nu am vrut să-i diminueze șansa de a cîștiga o competiție internă și funcția de subprefect. Dar substanța lui rămâne valabilă, omul merită încrederea noastră.

George Botoran nu a câștigat atunci, pomanagiii din partidul său, de la Centru și de la Vâlcea, nu l-au lăsat.

Astăzi, am aflat că s-a alăturat unui nou proiect politic și ne-am bucurat. În sfîrșit, partidele și oamenii care le conduc, au început să judece liber și axiologic. E o premieră și pentru Vâlcea și pentru PSD, care a dormit, până  la Constantin Rădulescu, pe grămezi de conservatorism și gândire retrogradă.

Da, am verificat din trei surse, Botoran se alătură construcției PSD, care a intrat deja în competiția cu alte partide românești, de schimbare a activelor, pe care o vedem la PNL, unde Cîțu are marea șansă de a sincroniza partidul său cu obiectivele strategice, pe termen lung, ale României, cu cele ale lumii. Cum se face asta? Un mic efort de aruncare peste bord a bagajului ideologic și propagandistic, a unor lideri care au ținut România pe loc treizeci de ani, de la Ion Iliescu, la Ludovic Orban.

Pentru că PSD nu mai este partidul  tătucului, se schimbă și el. E în opoziție, se pregătește să câștige din nou puterea, se reformează. Recrutorii, Constantin Rădulescu, aici, au înțeles, finalmente, că au nevoie să se înconjoare de valori, de oameni tineri, care gândesc diferit, a căror competență poate schimba ceva.

Botoran a fost căpăcit de non-valorile din partidul său, cu care a fost, însă, corect, fidel până la sfârșit.

Îmi închipui că a hotărât să intre în alt partid, atunci când a văzut că principiile pe care mi le-a explicat într-un amplu interviu, în Curierul de Râmnic, nu au mai fost respectate.  S-a gândit, cu siguranță, că valorile pe care le-a promovat au ajuns simple lozinci și a căutat un mediu, în care personalitatea sa, de excepție, să se poată exprima. Eu nu mă feresc de cuvinte, George Botoran e un tânăr, care merita promovat și care merită urmărit. Eu așa l-am fișat: inteligent, politicos, profesionist, exagerat atent, chiar pedant, când venea vorba să-mi explice ceva legat de management. A făcut școală în America, școala publică, unde nu e ușor să te faci remarcat. De fapt, unde nu e ușor să faci școală, o spun din experiența mea de profesor la public schools. M-a șocat când mi-a spus că nu se poate întâlni cu mine, deoarece termină programul la ora 16. Păi, am zis, lucrați la firma familiei, e firmă privată. Răspunsul, brutal, îl țin minte și azi. Eu îmi respect munca, domnule Popescu, mă respect pe mine, mi-a zis.

Eu mă bucur pentru George Botoran. Din perspectiva dezastrului din USR Vâlcea, ar fi putut încerca la PNL, dar, acolo, un singur măr putred, domnul Virgil Pîrvulescu, amenință, dacă nu își revine, să strice toate merele galbene, atât din admnistrație, cât și din partid. Partidul e deja cam stricat, au mai rămas puține mere, din care se poate face o plăcintă bună.

Botoran, la PSD? Da, o mutare inteligentă, partidul are nevoie de oameni deștepți, iar Botoran s-a dus la timp. Are stofă de lider, este un bărbat cinstit, care nu face politică pentru bani, îi are. Vrea să demonstreze, ca noi toți, că poate, vrea să ajute și să fie recunoscut ca valoare. Maslow nu s-a înșelat, iar, la Botoran, piramida lui Maslow capătă și mai mult sens. El e acolo, unde trebuie lăsat să facă, să arate ce poate.

Pentru că, vă rog să mă credeți, e un om foarte capabil, vom mai vorbi.

Silviu Popescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *