Noua listă a țărilor cu risc epidemiologc a intrat în vigoare. În zona roșie sunt destinații de vacanță preferate de români

523 0

De la miezul nopții, lista țărilor cu risc epidemiologic s-a actualizat. Iar modificările sunt importante, mai ales dacă vreți să vă petreceți concediul în străinătate, în următoarea perioadă.

Principalele modificări:

În zona roșie au intrat: Franța, Islanda, Thailanda, Aruba, Polinezia Franceză și Eswatini;

 În zona galbenă au intrat:
– din zona verde, în urma creșterii incidenței: Turcia, Muntenegru, Puerto Rico, Maroc și Oman;

– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Columbia, Namibia și Costa Rica;

În zona verde au intrat: Insulele Feroe.

Grecia rămâne, pentru a doua săptămână, în lista roșie.

Dacă vă întoarceți dintr-o țară aflată pe lista galbenă, nu stați în carantină dacă v-ați vaccinat cu schema completă sau aveți un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. Însă dacă veniți dintr-o țară aflată pe lista roșie, vă salvează de carantină numai schema de vaccinare completă. Scutiți de carantină sunt și cei care au trecut prin boală și s-au vindecat, copiii cu vârsta sub 6 ani, dar și cei cu vârste cuprinse  între 6 și 16 ani, cu condiția să prezinte un test negativ. Totodată, de carantină scapă și persoanele care stau cel mult 72 de ore pe teritoriul României.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi, iar  rezultatul este negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *