Salvamont: Turist vâlcean decedat în Munții Făgăraș. Se încearcă recuperarea sa. Colegul a fost salvat cu bine

779 0

Unul din cei doi turiști blocați miercuri noaptea pe creasta Munților Făgăraș, în zona Vârfului Lespezi, unde colegul său de drum s-a accidentat mortal, a fost scos în siguranță de salvamontiști, în cursul zilei de joi urmând să se facă evacuarea lor cu un elicopter.
Din păcate, celălalt încă este căzut în prăpastia de 80 de metri. Este vorba de un tânăr extraordinar, un băiat bun, blând, harnic, scria poezii sensibile, un mare iubitor de munte și implicat profund în acțiuni de voluntariat, Mihai Rogojinaru.
Ambii montaniarzi sunt vâlceni, în vârstă de 31 și, respectiv, 32 de ani.
12 salvatori din județele Sibiu și Argeș au fost mobilizați pentru intervenția nocturnă, în zona Refugiului Călțun.
”Supraviețuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeșeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotișului de la bază.
Potrivit publicației Știri de Sibiu, salvamontiștii din Argeș au cerut intervenția unui elicopter pentru evacuarea victimelor pe calea aerului.
”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supraviețuitorului în condiții de siguranță la baza muntelui si recuperarea corpului celui de-al doilea”, a precizat Dan Popescu, Șeful Serviciului Salvamont Sibiu.
La acțiune participă și Mădălin Mihai Botea, vâlcean, salvamontist la Sibiu, responsabil de zona Făgăraș. Acesta este profund marcat și cu greu își poate stăpâni emoțiile.
Și salvamontistul vâlcean Marcel Andreescu este profund marcat de nenorocire. “A mers cu mine de mai multe ori la acțiuni, în munți, la remarcări de trase și alte activități. Îmi pare cumplit de rău, era un băiat extraordinar de bun și de sufletist și de inteligent”.
Lacul Călțun este de o frumusețe aparte, fiind situat în apropiere de Vârful Negoiu, de Strunga Doamnei, Șaua Cleopatra și de temuta Strungă a Dracului, traseu interzis din cauza cprăbușirilor de stânci. Salvamontiștii care, la ora redactării articolului, încă se chinuiau să recupereze trupul tânărului montaniard, spun că cei doi s-au rătăcit și că, cel care și-a pierdut viața a suferit multiple leziuni.
Despre Mihai Rogojinaru:
A fost coordonator activităţi/mentor CES – Corpul European de Solidaritate la Asociaţia Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale. A studiat, cu pasiune, Memorialistica Detenţiei Comuniste (studii doctorale) la Universitatea din Pitești, Traductologie – Limba Engleză la Facultatea de Litere a Universităţii din Piteşti, precum și Română-Engleză, la Facultatea de Litere a Universităţii din Piteşti,filiala Rm.Vâlcea.
Domnul să-l odihnească în pace și să-i plimbe pașii veșnic pe câmpiile și prin munții Raiului!
Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *