Piramidele de la Slătioara, Vâlcea, încă o minunăție a Vâlcii

674 0

Avem piramidele, sau șiroirile de la Stancioiu, avem trovanții de la Costești și de pe Valea Gresării, dar avem și piramidele de la Slătioara, despre care, prea puțini cunosc.
În Slătioara, judeţul Vâlcea, timpul a sculptat cu răbdare, piramide înalte de zeci de metri şi şanţuri adânci, creând un considerabil monument pentru orga eternităţii. Aici pe meleagurile Olteniei de sub Munte, turiştii iubitori de frumos pot urmări fascinaţi spectacolul creat de natură.
Dacă te afli în zonă îţi poţi “condimenta” traseul vizitând şi Biserica din Viorești sau strada Olari din Horezu aflată la 10 km de Slătioara. Meşterii ceramişti îşi etalează mândrii operele iar turiştii pot pleca acasă cu frumoase amintiri lucrate în ceramică. Piramidele de la Slătioara sunt o rezervație naturală întinsă pe 10,50 hectare în Măgura Slătioarei, pe teritoriul administrativ al comunelor Slătioara și Stroești.
Formaţiunile ocupă 10,5 hectare şi au apărut în urma eroziunii solului şi acţiunilor repetate ale aerului şi apei. Amiaza este cel mai bun moment al zilei pentru a surprinde frumuseţea piramidelor de pământ. Zona a fost declarată arie protejată prin Legea nr.5/06.03.2000.
Informațiile ne-au fost oferite de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Vâlcea, iar fotografia aparține lui Ion Cârstea, montaniard și iubitor al naturii.
K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *