Cât îi costă pe părinți ghiozdanul cu rechizite?

251 0

Școala, oricum ar fi, nu e gratuită. Chiar dacă cursurile nu se plătesc, părinții trebuie să scoată din buzunar sume destul de consistente pentru haine noi, uniforme, ghiozdane și rucsacuri, flori pentru cadrele didactice, sumele strânse pentru diverse protocoluri și, bineînțeles, pentru rechizite. De la penare, la creioane, pixuri, carioce, stilouri, plastilină, culori, creioane colorate, diferite caiete și, desigur, vor urma manualele alternative, culegerile, copiile Xerox pentru diferitele cerințe emise de învățători și profesori. Cei mai mulți dintre părinți au primit deja listele cu rechizitele necesare, iar costurile se ridică la sute de lei.

Nu putem preciza cât exact, deoarece piața este liberă și fiecare optează pentru produse mai scumpe sau mai ieftine.

Nici la grădiniță lucrurile nu stau simplu. În coșul de cumpărături sunt incluse acuarele, coli și cartoane colorate, agrafe de birou, pioneze, magneți, foarfeci simple sau cu model, bibliorafturi, mape cu buton și folii protectoare, cărticele, puzzle-uri de lemn, seturi de jucării tematice, jucării.  Sumele se ridică la aproape 300 de lei.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Ajunul Bobotezei

Postat de - 5 ianuarie, 2022 0
FacebookTwitterCredincioşii ortodocşi, catolici şi greco-catolici sărbătoresc, joi, Boboteaza, care marchează ultima zi din ciclul sărbătorilor de iarnă, dedicată purificării mediului…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *