Claudia Banu a optat pentru menținerea măsurilor de siguranță în școlile României

334 0

Joi, 16 septembrie, senatoarea vâlceană Claudia Mihaela Banu, ca membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din cadrul Senatului, a avut ocazia de a respinge o serie de petiții și propuneri privind domeniul învățământului, prin care se putea pune în pericol sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor medicale.

În cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din cadrul Senatului, am analizat o serie de sesizări care aveau ca obiect contestarea măsurilor privind activitatea desfășurată în unitățile de învățământ. Eliminarea obligativității purtării măștii, accesul liber al persoanelor nevaccinate, interzicerea vaccinării la persoanele sub 18 ani, eliminarea oricărui tip de testare Covid în școli, sunt doar câteva din solicitările transmise și pe care le-am respins. În cele ce urmează am să explic și de ce.

Apreciez că prioritatea noastră este #menținerea_școlilor_deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. În același timp, avem în vedere ca activitățile acestor copii să fie desfășurate în siguranță. Ca atare, este nevoie de continuarea unor măsuri de protecție în așa fel încât să oprim transmiterea virusului la copiii noștri.

De asemenea, pentru activitățile sportive, acestea vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiu deschis, iar pentru cele în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă se pot desfășura în spații închise sau nu.

Aceste măsuri sunt luate la recomandarea specialiștilor care analizează situația epidemiologică din țara noastră. Și țin să repet, la #recomandarea_specialiștilor în domeniu.

Am considerat că sesizările sunt lipsite de argumente și ca urmare am refuzat categoric audierea, în regim de urgență, în comisie, a primului ministru Florin Cîțu, a domnului Raed Arafat, a miniștrilor următoarelor ministere: Educație, Afacerile Interne, Sănătate, precum și a șefilor tuturor Direcțiilor de sănătate publică  cu privire la eliminarea obligativității purtării măștilor de protecție în unitățile de învățământ.

Sper ca toată lumea să înțeleagă că acestea sunt #măsuri_de_prevenție pentru #siguranța_copiilor. Acesta este punctul meu de vedere.

În același timp, doresc să vă consult. Cei interesați de subiect și cei care doriți să vă faceți cunoscut punctul de vedere, vă rog să comentați sau să îmi trimiteți un mesaj în privat. Aștept și vă mulțumesc pentru interacțiune!

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *