Legea consumatorului vulnerabil, inițiată de guvernul condus de PNL, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

297 0

❗Măsurile de sprijin intră în vigoare de la 1 noiembrie și vizează 5 milioane de persoane și 500.000 de gospodării.

Legea definește patru categorii de consumatori vulnerabili:
– din motive de venit,
– din motive de vârstă (pensionarii),
– din motive de sănătate (cei care au nevoie de aparate medicale electrice pentru a rămâne în viață sau pentru menținerea stării de sănătate, au probleme psihice, deficiențe locomotorii, de vedere sau de auz),
– ca urmare a faptului că au gospodării în zone izolate (situate în afara localităților și neconectate la rețelele de utilități, iar locatarii se încadrează și în categoria consumatorilor vulnerabili din motive de venit)

❗Consumatorii vulnerabili din motive de venit sunt cei care nu depășesc 1.386 lei/persoană în cazul familiilor și de 2.053 lei în cazul persoanelor singure.

❗Ajutorul constă în încălzirea locuinței în perioada sezonului rece și în suplimentul pentru energie, acesta din urmă acordat pe toată perioada anului.

❗Ajutoarele de încălzire se acordă pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, cu gaze naturale, cu energie electrică sau cu combustibili solizi sau lichizi.
❗Valorile de referință la care se aplică compensarea procentuală sunt de cel puțin 250 lei/lună pentru gaze naturale, 500 lei pentru energie electrică și 320 lei pentru combustibili solizi și petrolieri.

#PNL
#pentru_români
#ClaudiaMihaelaBanu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *