Premierul Cîțu aduce cea mai bună veste pentru Vâlcea

547 0

Vom avea drum expres de legătură cu Autostrada Pitești – Sibiu

Artera Tigveni – Râmnicu Vâlcea se va realiza ca drum expres de legătură cu viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti. Probabil, pentru vâlceni, aceasta este știrea numărul I a zilei, cea de a doua fiind că, în eventualitatea că, dacă mai multe state europene vor decide plafonarea prețurilor la energie, România s-ar putea ralia și ea la această politică si ar putea renunța la măsurile compensatorii ce vor intra în vigoare în sezonul rece.
Joi, 23 septembrie 2021, Premierul Florin Cîţu şi Ministrul finanţelor Dan Vîlceanu au efectuat o vizită de lucru la Râmnicu Vâlcea, pentru a dezbate situaţia infrastructurii din regiunea Oltenia. Premierul şi Ministrul Finanţelor au fost însoțiți de parlamentari aii PNL: deputaţii Ştefan Bucur Stoica şi Gigel Sorinel Ştirbu, respectiv senatorul Liviu-Dumitru Voiculescu. Au mai participat politicieni vâlceni și reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea.
Întâlnirea cu presa, ce a urmat dezbaterii organizate la Prefectură, a fost scurtă și la obiect. Vâlceanul Cîțu, încrezător în șansele sale la alegerile de sâmbătă, a răspuns tranșant și fără ezitări, celor câteva întrebări ale presei.

​Introducerea oaspetelui a fost făcută de liderul județean, Cristian Buican. “Am discutat despre proiecte importante de infrastructură pentru această zonă, a Olteniei, sunt investiții importante pentru structura de transport, am primit asigurări de Prim-ministrul României și de la ministrul de Finanțe că, proiectele care noi le considerăm a fi importante pt viitor, pentru dezvoltarea Olteniei, vor fi finanțate.
Obiectivul principal al Partidului Naţional Liberal este realizarea de investiţii importante în infrastructură, pentru a accelera dezvoltarea României . Premierul a intrat direct în subiect.

“Am avut azi o serie de discuții cu colegii din Oltenia, unul din proiectele aflate pe masa acestor discuții sunt bugetate, Cel mai important, despre care am discutat astăzi, este cel legat de Tigveni, care, inițial a fost prevăzut ca drum expres, apoi, s-a modificat, iar acum pot să vă anunț că va fi drum expres și va veni și finanțarea pentru el. Aşadar, așa cum acest drum a fost unul expres în variantele iniţiale, va reveni în aceeaşi formă.”, a dat asigurări premierul Florin Cîţu.

În vară, ministrul Transporturilor la acea vreme, Cătălin Drulă reușea să arunce în aer visurile vâlcenilor de a avea o legătură viabilă cu Autostrada atât de utilă tuturor celor ce tranzitează România. Acesta anunța senin că, municipiul Râmnicu Vâlcea va fi conectat de autostrada Sibiu – Piteşti printr-un drum deja existent – DN 73 C (Râmnicu Vâlcea – Curtea de Argeş) ce urma să fie modernizat, fiind lansată licitaţia pentru proiectarea conexiunii prin drumul de legătură. Reacţiile au fost pe măsură. Deputatul Cristian Buican a luat poziție vehementă, susţinând în continuare varianta drumului expres, aşa cum fusese stabilită iniţial. Și senatoarea Claudia Mihaela Banu a susținut această variantă.

Experiența lui Orban va fi foarte utilă în lupta cu PSD

Ambii candidați la șefia PNL au șanse reale să câștige sâmbătă președinția. Fiecare tabără susține că va câștiga, fiecare, cu propriile argumente. Totuși, spre deosebire de susținătorii radicalizați ai lui Ludovic Orban, fanii lui Florin Cîțu sunt mai rezervați în comportament, lucru ce poate să denote încrederea că se află pe drumul cel bun. Chiar și liderul județean, Buican, a părut a face pași de curtoazie către tabăra Cîțu, în definitiv, ambii sunt liberali și Vâlcea are relații bune atât cu Orban, cât și cu Cîțu.
Întrebat ce va decide în privința lui Orban, începând de luni, premierul s-a ferit să fie foarte sarcastic și a dat dovadă de eleganță: “Domnul Orban este membru al conducerii PNL, de drept și, ca oricare dintre noi, participă la toate ședințele în care se iau decizii importante. Este un membru de onoare al PNL, un om important, cu experiență, el va primi ceva pe măsura experienței și pregătirii sale și sper că îi vom folosi experiența în relația cu cei de la PSD, pentru a le contracara toate acțiunile și, în viitor, pentru a îi tine în opoziție încă 4 ani de zile. “

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *