Cîțu: OUG privind compensarea prețului la energie intră în vigoare la 1 noiembrie

336 0

Premierul Florin Cîțu, care, astăzi este prezent în Vâlcea, a declarant că ordonanța de urgență a Guvernului privind compensarea prețului la energie va intra în vigoare de la 1 noiembrie pentru consumatorii casnici și non-casnici, respectiv IMM-uri și firme mici.

Conform premierului, există resurse bugetare pentru acest proiect. De acest proiect vor beneficia 5,3 milioane de gospodării, aproape 10 milioane de persoane.

Potrivit Digi 24, premierul susține că rolul legii consumatorului vulnerabil este de a face tranziția de la subvenția pentru gigacalorie.

„Vreau să mă asigur că ceea ce facem pe partea de compensare o să fie rapid, simplu și să nu implice foarte mult consumatorul. Vreau să fiu foarte clar: vorbesc de consumatorul casnic și cel non-casnic, pentru că vorbim și de companii mici și IMM-uri care nu au aceeași putere de negociere ca o companie mare.

Vom avea aceste soluții cât mai curând ca să fie în vigoare de la 1 noiembrie. Acest produs să poată fi folosit și în alte situații excepționale pe viitor, să nu venim de fiecare dată să venim cu ceva nou.

Dacă nu ne ocupăm de consumatorul non-casnic, vom vedea prețuri foarte mari la produse, inflație foarte mare, dobânzi etc”, a afirmat Florin Cîțu.

Conform celor spuse de acesta, există resurse bugetare pentru acest proiect, iar un eventual proiect de plafonare a prețurilor la energie nu exclude compensarea.

Ordonanța de guvern privind compenarea prețului la energie pentru consumatorii casnici va fi adoptată la începutul lunii octombrie, pentru a putea intra în vigoare la 1 noiembrie. Prețul energiei va fi compensat pentru perioada de iarnă 1 noiembrie – 31 martie.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *