Ziua semnelor de punctuație

581 0

24 septembrie

Să recunoaștem, punctuația salvează vieți. Poate sună puțin ciudat, dar când te gândești la efectul pe care doar o virgulă modestă îl poate avea asupra sensului unei propoziții, devine ușor de înțeles că există câteva argumente foarte puternice pentru a-i învăța pe copii să utilizeze corect semnele de punctuație. De exemplu, cu siguranță elevii chiar nu ar dori să supună: Hai să mâncăm mama! – când defapt ce vor să spună: Hai să mâncăm, mama!

Ziua Semnelor de Punctuație împărtășește lumii această lecție, precum și rolul tuturor celorlalte forme de punctuație.

Despre Ziua Semnelor de Punctuație: 

Ziua Semnelor de Punctuație a fost înființată în Statele Unite ale Americii, de Jeff Rubin, fondatorul acestei zile și organizator al www.nationalpunctuationday.com. Punctuația poate fi dificilă pentru unii oameni, care se chinuie să aprecieze când este potrivit să folosească două puncte, un set de paranteze sau chiar o elipsă. Ziua punctuației a fost instituită în Statele Unite ale Americii pentru a contribui la consolidarea acestor lecții pe care le-am învățat în școala primară, pentru a ajuta la utilizarea semnelor de punctuație și pentru a arăta cât de importante acestea pot fi.

Cum să sărbătorim Ziua Semnelor de Punctuație?

Ziua Semnelor de Punctuație este sărbătorită în multe moduri diferite, inclusiv prin evenimente în școli, cu videoclipuri și programe care să ajute la învățarea utilizării corecte a punctuației în moduri distractive și interactive.

(Sursa: twinkl)

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Ramas bun, Maria Gaghel!

Postat de - 13 septembrie, 2021 0
FacebookTwitter“Cu profund regret, Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România anunță plecarea dintre noi a pictoriței Maria Crișan Gaghel, colegă…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *