Iohannis: Antreprenoriatul are nevoie rapid de măsuri active în întâmpinarea creșterii prețului la energie. Vom veni cu soluții rapide și durabile

271 0

Problema creșterii prețului la energie este una globală. Mai marii europeni caută soluții rapide și de anduranță pentru protejarea economiilor țărilor afectate și a populației.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că preţurile mari la energie reprezintă o problemă globală, dar că aceste chestiuni sunt discutate atât la nivel european, cât şi în Guvernul de la Bucureşti.

” Preţurile mari pe energie, în special pe electricitate, nu sunt o problemă românească. Este vorba de o problemă care se pare că a devenit globală. Toată lumea este afectată de aceste creşteri şi soluţiile vrem să le căutăm şi să le găsim împreună începând de săptămâna viitoare, când avem un Consiliu informal în Slovenia şi vom avea primele idei şi soluţii pentru a aborda chestiunea. Însă al doilea lucru foarte important – chiar dacă această problemă nu este una făcută la noi trebuie să o tratăm la noi şi ştiu că Guvernul a luat foarte în serios chestiunea, a pregătit şi pregăteşte un pachet la început pentru consumatorul vulnerabil, probabil că aţi observat că acea lege a fost promulgată la o zi după ce am primit-o de la Parlament tocmai pentru a da Guvernului timp să pregătească aceste compensaţii sau alte măsuri care vin pentru oamenii care nu îşi permit să plătească mai mult, însă e nevoie de mult mai mult şi ştiu din sursă sigură că aceste chestiuni sunt discutate la Guvern”, a spus Iohannis.

Antreprenoriatul are nevoie de măsuri active, deoarece preţurile la energie vor fi resimţite foarte repede de economia reală, de unde vor avea un impact şi asupra altor preţuri.

„Problema nu este făcută la noi, însă, vom veni cu soluţii concrete acum repede şi în paralel, la nivel european, vom căuta soluţii mai ample, fiindcă dorim să rezolvăm problema durabil”, a adăugat șeful statului.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *