Rânduieli în neorânduială

708 0

Cu cât PNL-ul se maculează mai tare, cu atât PSD-ul pare a se imacula. Pare doar, pentru cine a uitat isprăvile lui Liviu Dragnea și ale Vioricăi Dăncilă. Când un mediocru vorbește puțin, pare și interesant, și purtător de inteligență. Dar oricum ai da-o, PSD-ul, în aceste vremuri încordate, dă mai bine la imagine decât PNL-ul nevrotic, incoerent, sinucigaș. Un orb, fără ajutor și fără baston, împins de forțe stranii să traverseze Calea Victoriei. De o jumătate de an, face gesturi greu de înțeles și pentru simpatizanți, și pentru adversarii politici. La Congresul din septembrie, anul trecut, Klaus Iohannis spărgea partidul cu ciocanul Florin Cîțu. La o jumătate de an, adică zilele ce tocmai au trecut, ciocanul devenea nefolositor și indezirabil, prin urmare, și pentru Iohannis, și pentru cei care, la vremea Congresului din septembrie, strigau cu înflăcărare numele lui Florin Cîțu – Președinte: Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Robert Sighiartău și alții. Înflăcărații de atunci îl execută acum, după o jumătate de an, fără milă. Acum, conclavul liberal alege o molie interimară, un Fluture care, dacă este să dăm crezare celor spuse de presă, este chiar șeful mafiei pădurilor din nordul țării. Halucinant! L-am cunoscut și până să plece la PD și după ce s-a întors în PNL. Un lepidopter pentru care nu am găsit un cuvânt de laudă. Versatil, alunecos, egoist, vânzător dibaci. Sigur că Iohannis nu este străin nici de această mutare.

După ce Președintele a aruncat cu ciocanul Cîțu în vulnerabilul PNL, apoi vârându-i molia în rufărie, ar urma să folosească un kalașnikov Ciucă, pentru a mitralia ce-o mai rămâne din fostul mare partid al Brătienilor. Dar nu va cânta cocoșul de trei ori, și kalașnikovul Președintelui va fi mazilit, la rândul lui. Două argumente aș avea pentru acea mazilire: mandatul lui Iohannis va fi pe terminate și Președintele din ce în ce mai puțin ascultat, pe de o parte, iar pe de altă parte, prezența la vârful partidului a aceleiași clici de oportuniști și nesătui. Iar în acel viitor aproximativ, poate un an, PNL-ul va mai sta, cu mila lui Dumnezeu, în fața electoratului, la 8, maxim 10 procente.

Nu am nici măcar o brumă de bucurie scriind aceste rânduri, pentru că mai bine de un sfert de veac l-am petrecut, cu bune și rele, în acest partid. Sunt, mai degrabă, amărât. Singura bucurie care îmi rămâne este că s-a creat, parcă anticipând evenimentele ce vor veni, un partid pe dreapta, ce poate coagula energiile celor ce simt și gândesc în această filozofie. Partidul Forța Dreptei este deschis oamenilor de caracter, bunilor profesioniști, ființelor de bun simț, celor ce vor să construiască prin ei înșiși temelii noi pentru o Românie fragilă, dorind s-o facă puternică, stabilă, predictibilă, onorabilă, știutoare în a-și valorifica potențialul uman, geografic și spiritual. Forța Dreptei poate fi începutul așteptat de cei care mai cred că lucrurile se pot schimba, al celor care se încăpățânează să spere că răul nu este veșnic și că nici oamenii puternici nu au dispărut din acest colț al lumii. Las, cu tristețe, PNL-ul să-și desăvârșească opera, iar PSD-ul să facă ce știe mai bine: promisiuni mincinoase și dezmăț electoral.

Am fost și rămân un om de dreapta, convins că omul este măsura tuturor lucrurilor, că pentru fiecare lucru bun, al tău sau al altuia, merită să lupți, pentru că munca dă sens vieții și desăvârșește omul.

Á bon entendeur, salut!

 

Un punct de vedere de Traian Dobrinescu

Articole asemănătoare

DIVITES BONITATEM

Postat de - 4 martie, 2020 0
FacebookTwitterIpocrizia oamenilor care se cred speciali şi au avantaje speciale, într-o lume cu memoria din mămăligă pelagroasă. E super groasă,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *