Claudia Banu, senator PNL: Aprobarea PNRR este un semn puternic de încredere din partea Comisiei Europene

295 0

Senatoarea PNL Claudia Mihaela Banu salută prezența în România a Ursulei von der Leynen, a cărei prezență e considerate un garant al aprobării PNRR (Planul Național de Redresare și reziliență).

Într-o conferinţă de presă comună susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul Florin Cîţu a fost întrebat dacă situaţia politică de la Bucureşti poate să influenţeze semnarea şi, ulterior, aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Potrivit acestuia, nu există niciun risc în ceea ce priveşte implementarea PNRR în România, planul va accelera reforme care în România au fost încetinite ani de zile sau au fost amânate. PNRR include reforma pensiilor, reforma sistemului de salarizare, reforma administraţiei, proiectul ‘România educată’ . Semnarea unui astfel de acord deschide o ușă către europenizare, către dezvoltare, reprezintă un moment istoric și are o semnificație uriașă pentru toți românii, indiferent unde s-ar afla. Scopul principal al PNRR-ului este acela de a crește calitatea vieții românilor și de a lăsa ca moștenire generațiilor viitoare proiecte de mare importanță.

Claudia Banu este convinsă că acest Plan va fi deosebit de benefic pentru România.

„Aducând României 29,2 miliarde de euro, prin granturi și împrumuturi, vom putea redresa economia, aflată în context pandemic, pe baze noi, ecologice și digitale.

Includerea în PNRR a unor obiective de investiții (precum autostrăzile, sistemele de canalizare și apă), era un aspect mai mult decât necesar, pentru că aceste proiecte au întârzieri istorice și multe probleme care nu se mai regăsesc în general în Uniunea Europeană de astăzi.

Împărțirea celor 29,2 miliarde euro se va face astfel:  aproximativ 14,248 miliarde sub formă de grantur și, diferența de 14,935 miliarde, sub formă de împrumuturi.

În consecință, sunt de părere că, România are nevoie mai mult ca oricând de investiții, are nevoie de digitalizare pentru a-și putea continua drumul spre dezvoltare. ”

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *