Cîțu așteaptă ca USR să recunoască greșeala de la moțiune, cu PSD și AUR: „Apoi mergem mai departe”

292 0

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat joi că refacerea coaliției este posibilă „în jurul PNL” și că acest lucru se poate întâmpla după ce, foștii parteneri de la USR „își vor asuma public” că au greșit când au votat o moțiune de cenzură alături de PSD și AUR.Ceea ce, întradevăr, a fost ciudat. 

„ Noi spunem că suntem de acord să trecem peste acel moment și să refacem coaliția în jurul PNL. Dar vreau să amintesc că astăzi ne aflăm aici pentru că cei care vorbesc de responsabilitate (n.r – USR) , au fost iresponsabili. Au votat o moțiune cu PSD și AUR. Nu am fi avut această problemă astăzi. Putem să discutăm astăzi, dar după ce își vor asuma public această greșeală”,

Discuțiile de miercuri au eșuat. Președintele PNL spune că deciziile despre refacerea Coaliției sunt luate de conducerea partidului și că în acest moment există o decizie care spune că nu pot fi la guvernare cu partidul care a votat o moțiune de cenzură.

După eșecul primelor discuții cu premierul desemnat Dacian Cioloș, Florin Cîțu și Kelemen Hunor vor avea o nouă rundă de discuții vineri după-masă. 

Vineri, la ora 11, liderii PNL se vor reuni  în ședința conducerii partidului pentru a discuta despre soluțiile pentru ieșirea din criza politică.

 

Lista lui Cioloș, detestată atât de politicieni, cât și de românii de rând, nemembri ai USR

În cazul în care vor eşua negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru refacerea coaliţiei de guvernare, USR va veni în faţa Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare, cu un guvern aprobat în Comitetul Politic al partidului, a anunțat, joi, liderul deputaţilor formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

Dacian Cioloș are lista de miniștri pregătită. Mulți dintre ei sunt suspecți de legături cu servicii secrete externe. 

Dan Barna – vicepremier și ministru de externe; Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă – Ministru al Sănătății; 

Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor; Cristian Ghinea – Ministrul fondurilor Europene; Cristina Prună – Ministrul Economiei/Energiei; Stelian Ion – Ministrul Justiției; Dragoș Pâslaru / Oana Țoiu – Ministrul Muncii; Claudiu Năsui / Anca Dragu – Ministrul Finanțelor; Ștefan Pălărie – Ministrul Educației; Dragoș Tudorache – Ministrul Administrației și Internelor; Ionuț Moșteanu – Ministrul Dezvoltării; Iulian Bulai – Ministrul Culturii; George Cățean – Ministrul Agriculturii.
Numai unul și unul. Drulă nu vrea drum expres pentru Vâlcea, Voiculescu a fost deja contestat, demis și paracontestat, Bulai e cunoscut pentru declarații halucinante, la fel și Năsui, Prună a dovedit încontinuu o atitudine extrem de belicoasă  la adresa partenerilor de guvernare. Nici nu e de mirare că atacurile continue și susținute la adresa liberalilor au dus la ruperea coaliției, lucru ce a culminat cu votarea moțiunii alături de… PSD și AUR! 

 

PSD spune că Voiculescu e„groparul sistemului de sănătate” 

 

Partidul Social Democrat îi solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să nu îl includă pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe care îl numește „groparul sistemului de sănătate”, pe lista guvernamentală cu care se va prezenta în Parlament pentru a cere votul de încredere. „Prezenţa lui Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti”, susțin social democrații.
Nici nu e de mirare că liberalii l-au demis. 

C.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *