Senatoarea Claudia Banu clarifică câteva reguli instituite la nivel de județ 

132 0

Haideți să ne păzim de pandemie. Haideți să scăpăm odată de pandemie!

Deoarece valul 4 încă progresează și nici măcar nu am ajuns la o plafonare, fiind sezon rece și noi, cu imunitatea slăbită, senatoarea Claudia Banu răspunde unor întrebări, dealtfel, binevenite, de la oamenii de rând, care nu știu exact ce este de făcut și ce se-a impus oficial să facem în aceste zile de încercare , toți, bolnavi sau sănătoși, vaccinați sau nevaccinați. 

Ce părea la început o glumă s-a transformat într-o nenorocire ce bântuie încă planeta, și, dacă țările care au instiituit reguli clare și unde populația a înțeles că numai vaccinarea salvează situația, ies de sub restricții, în schimb, în România, manipularea, dezinformarea și propaganda grosolană dusă de antivacciniști și negaționiști ne-au împins în brațele unei situații cumplite. Mor sute de oameni zilnic și se îmbolnavesc cu zecile de mii, mulți nici nu mai declară, pentru că nu  mai au loc nici măcar pe holurile spitalelor și preferă să se vindece, ori, mai trist, să moară acasă. Cineva va trebui să plătească pentru această dezinformare cruntă. 

Iată materialul semnat de senatoarea PNL: 

“Pentru că au fost mai mulți cetățeni care m-au abordat pe tema restricțiilor care se vor aplica în județul Vâlcea, postez aici sinteza Instituției Prefectului, adusă deja la cunoștința opiniei publice.   

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în tot judeţul Vâlcea, începând din 14 octombrie, atât în spaţiile publice închise, cât şi în cele deschise, potrivit unei hotărâri adoptate luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Este interzisă circulația persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor în toate localitățile unde incidența este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-5.00, cu excepția deplasării în interes profesional  între locuință și locul desfășurării activității profesionale, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasări ale persoanelor aflate în tranzit, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. 

Restricțiile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 În localitățile unde este depășită rata de 7,5/1000 de locuitori, restricțiile devin valabile pentru toate zilele săptămânii. De asemenea, operatorii economici care desfășoară activități în spații închise își restrâng activitatea la maxim 50%- cafenele, terase, cluburi, teatre, cinematografe, jocuri de noroc, etc.

Incidența actualizată zilnic poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Județului Vâlcea: www.aspjvalcea.ro/site/. “

K.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *