Antreprenorii vâlceni Aurel şi Marinică Potop au vândut producătorul de vopsele Sarcom către ROCA Investments

646 0

Aurel şi Marinică Potop, cei doi fraţi care în urmă cu 30 de ani au fondat businessul cu vopsele Sarcom Râmnicu Vâlcea, au vândut compania către fondul ROCA Investments, divizia de investiţii care face parte din grupul Impetum.

Sarcom are o singură fabrică, situată în localitatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea, în care lucrează aproximativ 120 de angajaţi și produce şi vinde vopsele sub brandurile Sticky şi Coral, fiind activă pe piaţă din 1993.

Firma a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 56,4 mil. lei (11,7 mil. euro), în creştere cu 16,5% faţă de anul anterior, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

 

A doua mare firmă vâlceană care își vinde afacerea altui investitor, după SanoVita

Marinică Potop: Rămân activ şi implicat în business, am alte investiţii în turism, probabil voi porni o afacere nouă

„Am vândut pentru că nu am descendenţi care să ducă afacerea mai departe, copiii au alte businessuri şi nu erau interesaţi să continue cu Sarcom. De mai multă vreme exista planul acesta al vânzării. Valoarea tranzacţiei reflectă ceea ce ne-am dorit, a fost de ordinul zecilor de milioane de euro“, a spus pentru ZF Marinică Potop.

El va mai rămâne încă un an implicat în tranziţia companiei către ROCA, iar ulterior se gândeşte să pornească un nou business.

„Rămân cu alte investiţii în domeniul turismului, am un hotel recent finalizat în Călimăneşti şi probabil voi mai dezvolta unul, am terenuri. Rămân activ şi implicat în business, probabil voi porni o afacere nouă“, a mai spus Marinică Potop. Alina-Elena Vasiliu

Sarcom are o singură fabrică, situată în localitatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea, în care lucrează aproximativ 120 de angajaţi. Compania are şi patru puncte de lucru, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa, unde desfăşoară activitate de distribuţie şi depozitare, şi un magazin lângă fabrica din Mihăeşti.

Sarcom Vâlcea este producătorul brandurilor de vopseluri Sticky și Coral și este unul din ce mai mari jcători din industriald e vopsele și lacuri din județ.Scopul ROCA este să ducă Sarcom în top 3 producători naționali de profil, topul fiind ocupat de Kober, Plicolor și Fabryo Corporation.

(după Ziarul Financiar)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *